Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αλληλεγγύη στους απεργούς του «ΝΟΒΟΤΕΛ»


Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» που σήμερα διανύουν την 19η μέρα απεργίας απαιτώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας χωρίς καμία μείωση στους μισθούς τους, που έχουν επιβάλει στον κλάδο (15% μείωση οι ξενοδόχοι και η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ & λοιποί, στην κλαδική Ομοσπονδία.

Στην μάχη μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Ολύμπικ Ρουαγιάλ» που προχωρούν σε 48ωρη απεργία από εχθές Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη με το ίδιο αίτημα.

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» απέστειλε η Συνομοσπονδία Εργαζομένων του Νεπάλ (CONEP) η οποία και απαιτεί από την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.


Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών του ξενοδοχείου «ΝΟΒΟΤΕΛ», που σήμερα συμπληρώνουν 19 μέρες απεργίας, υιοθέτησαν οι Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τοπογράφων του ΕΜΠ, Μαθηματικού, Νοσηλευτικής και Νομικής του Πανεπιστημίου Αθήνας, μετά από πρόταση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Στο ψήφισμα σημειώνεται πως εκφράζουν την αλληλεγγύη τους «στο δίκαιο απεργιακό αγώνα που δίνουν οι εργάτες του ξενοδοχείου "ΝΟΒΟΤΕΛ" για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα, μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο τους και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Η εργοδοσία του "ΝΟΒΟΤΕΛ" ήταν από τις πρώτες που εφάρμοσε την κατάπτυστη σύμβαση που προβλέπει μείωση των μισθών κατά 15%. Η απαίτηση της εργοδοσίας για μισθούς πείνας θα βρει απέναντί της ενωμένους τους εργάτες, αλλά και τους αυριανούςεργαζόμενους, εμάς τους φοιτητές και σπουδαστές.

Η αλύγιστη στάση αυτών των εργατών, η συνέχιση του αγώνα, παρά τις απειλές της εργοδοσίας και με όλα τα έξοδα για τη συντήρηση των οικογενειών τους να "τρέχουν", δίνει σε εμάς τους φοιτητές το παράδειγμα αλλά και το θάρρος για τη συνέχιση των αγώνων μας στο πλάι της εργατικής τάξης. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του "ΝΟΒΟΤΕΛ". Οργάνωση και αγώνας ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα. Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς μειώσεις μισθών»!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης το περασμένο Σάββατο

Δεκάδες πρωτοβάθμια συνδικάτα βρέθηκαν στο πλευρό τους

Από τη συγκέντρωση έξω από το «ΝΟΒΟΤΕΛ»
Έξω από το ξενοδοχείο «ΝΟΒΟΤΕΛ», εκεί που οι εργαζόμενοι δίνουν μια απεργιακή μάχη, για 19η μέρα σήμερα, ενάντια στη μείωση μισθών που επέβαλε η εργοδοσία, βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο σωματεία και εργαζόμενοι του κλάδου αλλά και άλλων κλάδων. Εκδήλωσαν έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και υπογράμμισαν ότι ο αγώνας των εργαζομένων στο «ΝΟΒΟΤΕΛ», όπως και κάθε τέτοιος αγώνας, είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.
Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία του «ΝΟΒΟΤΕΛ» ήταν από τις πρώτες που εφάρμοσε την κατάπτυστη συμφωνία που υπέγραψε η πλειοψηφία της κλαδικής Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) με τους ξενοδόχους για μείωση των μισθών σε ποσοστό 15%.
Τους συγκεντρωμένους «καλωσόρισε» η πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, Νίκη Χάλακα, τονίζοντας ότι η αποφασιστικότητα και η ενότητα των εργαζομένων έχουν θορυβήσει πολύ την εργοδοσία. Όπως σημείωσε, μια μέρα πριν η εργοδοσία κάλεσε το σωματείο για να τους προτείνει να τους δώσει το ποσό των 150 ευρώ επιπλέον τα Χριστούγεννα και για το 2013 το ίδιο ποσό τα Χριστούγεννα και το Πάσχα ως αντιστάθμισμα στις μειώσεις. Βεβαίως, το σωματείο απέρριψε επιτόπου τη «σοβαρή»... πρόταση της εργοδοσίας καθώς, όπως εργαζόμενοι σημείωναν, «πρόκειται για κοροϊδία, όταν μας παίρνουν 2.500 ευρώ να μας κάνουν πρόταση για 350 ευρώ». «Δεν είμαστε ζητιάνοι, είμαστε εργαζόμενοι περήφανοι και θέλουμε με αξιοπρέπεια να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας», επισήμαναν μεταξύ άλλων. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο γραμματέας του επιχειρησιακού σωματείου.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης καθώς και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η οποία και παρέδωσε 1.000 ευρώ οικονομική ενίσχυση στον αγώνα των εργαζομένων στο «ΝΟΒΟΤΕΛ». Στην ίδια κατεύθυνση οικονομικά συνέβαλαν στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βύρωνα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Αγ. Δημητρίου, το κλαδικό Συνδικάτο των ΟΤΑ, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών και εργαζόμενοι.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς αλληλεγγύης μετέφεραν στους απεργούς μιλώντας στη συγκέντρωση εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, το Σωματείο Εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία», την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Εκπαιδευτικών Βύρωνα. Επίσης, από τα επιχειρησιακά σωματεία σε «Σοφιτέλ», Καζίνο Πάρνηθας, «Χίλτον».
Ο Ν. Παπαγεωργίου, πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να προετοιμάσουν την επόμενη μεγάλη γενική απεργία και τη μαζική συμμετοχή του κλάδου σε αυτή. Τόνισε παράλληλα ότι υπάρχει ανάγκη και να δυναμώσει και να μεγαλώσει η οργάνωση του κλάδου. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και γύρω Δήμων, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: