Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

«3ος παγκόσμιος πόλεμος»;;;


ή

 «Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των υδρογονανθράκων και των κοιτασμάτων φυσικού αερίου».

(Διαρκής ενημέρωση)


   Ρίχνοντας μια ματιά στα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα θα καταλάβει κανείς πως οι μέρες που μετράει ο κόσμος μας, μέχρι την έναρξη του 3ο Παγκοσμίου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου είναι ελάχιστες ! 
 Μάλιστα έχουμε και μια ενδεικτική ημερομηνία από το στόμα του πλέον αρμοδίου, του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα το πολύ μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου να έχει λάβει σαφή θέση και να έχει δόση εντολή για την έναρξη του πολέμου κατά του Ιράν μέχρι την ημερομηνία αυτή.

( Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ προσπαθούν να πετύχουν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δημόσια δήλωση ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει στρατιωτική ισχύ κατά του Ιράν, γράφει η εφημερίδα «Μααρίβ». 
 Η ηγεσία του Ισραήλ υπολογίζει ότι ο Αμερικανός ηγέτης θα κάνει παρόμοια δήλωση στο άνοιγμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 25 Σεπτεμβρίου είτε σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο φόρουμ, αλλά πριν από αυτή την ημερομηνία. Αυτή τη στιγμή η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ και η αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ προσπαθούν να δράσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.)

 Με δεδομένο ότι μια τέτοια κίνηση λογικά θα πρέπει να εμπεριέχει και το στοιχείο του αιφνιδιασμού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά ! Στο Ισραήλ μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να υπολογίζουν την επόμενη ημέρα του χτυπήματος.

( Στους ισραηλινούς πολιτικούς κύκλους προσπαθούν να φανταστούν το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο θα εξελιχθούν τα γεγονότα σε περίπτωση, που το Ισραήλ πραγματοποιήσει παρ’ όλα αυτά επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. 
 Και, όπως επισημαίνει η ισραηλινή τηλεόραση, το σενάριο αυτό φαντάζει κάτι περισσότερο από τρομακτικό. Ήδη την επόμενη ημέρα μετά την επίθεση, εναντίον του Ισραήλ θα εκτοξευθούν χιλιάδες ιρανικοί πύραυλοι. Θύματα του απαντητικού χτυπήματος θα καταστούν εκατοντάδες άμαχοι πολίτες. Αυτό θα αποτελέσει την αρχή του πολέμου στην περιοχή, ο οποίος θα διαρκέσει όχι μία εβδομάδα.  
 Συνολικά κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης εναντίον του Ισραήλ μπορεί να εκτοξευθούν έως και 50 χιλιάδες πύραυλοι. Οι στρατιωτικοί άσκησαν αυστηρή κριτική στο τραγικό σενάριο, που παρουσίασαν οι πολιτικοί, δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη εκδοχή «δεν υπολογίζει πολλούς παράγοντες». Στους κύκλους των στρατιωτικών θεωρούν ότι το δεδομένο σενάριο προκαλεί μόνο «αχρείαστο πανικό».
)

 Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις από την άλλη με κινήσεις που θυμίζουν εποχή ψυχρού πολέμου ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακόμα πιο επιβλητικές υπενθυμίζουν στης ΗΠΑ την υπεροχή τους σε μερικούς τομείς που είναι ικανοί να επιφέρουν τρομακτικά χτυπήματα στον αντίπαλο. Για παράδειγμα το πυρηνικό υποβρύχιο 971 Akula που επί ένα μήνα περιπολούσε ανοιχτά του κόλπου του Μεξικό στις ακτές τις Καλιφόρνια χωρίς καν να το αντιληφθούν τα προηγμένα συστήματα του NATO τις θεωρητικά θωρακισμένης περιοχής. 
 Είναι η δεύτερη φορά σημειωτέων από το 2009 που ένα ρωσικό υποβρύχιο περιπολούσε τόσο κοντά στις αμερικανικές ακτές και όπως αναφέρουν τα ίδια τα αμερικανικά ΜΜΕ "Τη σοβαρότητα του μη εντοπισμού από την αμερικανική ανθυποβρυχιακή άμυνα του υποβρυχίου την καταλαβαίνουμε μόνο αν υπολογίσουμε ότι αρκούν 10 παρόμοια υποβρύχια, για να κονιορτοποιήσουν κυριολεκτικά την Δυτική και την Ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, και ότι θα έχει απομείνει από τις ΗΠΑ θα είναι πλέον ανίσχυρο για να αντιδράσει σε περίπτωση ενός 3ου Π.Π.".  
 Συνάμα αποκαλύφθηκε στον αμερικανικό Τύπο ότι τα ρωσικά θηριώδη "έχουν την δυνατότητα να φέρουν έως και 40 τόνους Πυρηνικά"  στρατηγικά βομβαρδιστικά Τu-95 με βλήματα cruise διείσδυσαν στον αμερικανικό εναέριο χώρο στην Αλάσκα και στην Καλιφόρνια (!) τον Ιούνιο και τον Ιούλιο! Η αεράμυνα των ΗΠΑ τέθηκε σε συναγερμό, καθώς ήταν η πρώτη φορά από την εποχή του "ψυχρού πολέμου" που έγινε τέτοια μαζική διείσδυση.    
 Αλλά και το σημαντικότερο πλήγμα στο Αμερικανικό γόητρο που ήταν, στην εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου, εμφανίστηκε στη Δυτική Ακτή ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο και ανάγκασε αμερικάνικά μαχητικά να το αναχαιτίσουν !

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο δορυφορικό κανάλι Russia Today, ο Michel Chossudovsky, καθηγητής οικονομικών, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση (Centre for Research on Globalization) και αρχισυντάκτης του καναδικού ειδησεογραφικού ιστολογίου Global Research, δήλωσε ότι η συνεχής συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο και οι οικονομικές κυρώσεις που συνεχώς επιβάλλονται στο Ιράν είναι προσχεδιασμένες, και έχουν ως στόχο την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου, ο οποίος θα εξαπλωθεί από την Μεσόγειο μέχρι την Κίνα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ανθρωπότητα.


Οι εντάσεις μεταξύ Ιράν και Δύσης σήμερα δεν απέχουν πολύ από το επίπεδο κρίσης. Χάρη στην τεράστια συμβολή των δυτικών μέσων ενημέρωσης, το Ιράν έχει αποκρυσταλλωθεί στη σκέψη πολλών πολιτών της Δύσης ως η ρίζα παντός κακού.

Ο συγγραφέας του βιβλίου "Οδεύοντας προς τον προσχεδιασμένο Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο: οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού πολέμου" είπε ακόμη στο Russia Today: "Το θέμα των πυρηνικών όπλων του Ιράν δεν είναι παρά ένας αντιπερισπασμός, αλλά ο αντιπερισπασμός αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να μας οδηγήσει σε ένα σενάριο Γ' Παγκοσμίου Πολέμου". Ο καθηγητής επέστησε την προσοχή στον μεγάλο αριθμό αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων με πυρηνικά, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται κοντά στα σύνορα του Ιράν.





 Ο Michel Chossudovsky υπενθύμισε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Leon Panetta, δήλωσε αρκετά κατηγορηματικά στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS ότι το Ιράν ούτε διαθέτει, ούτε αναπτύσσει πυρηνικά όπλα. Ο Panetta δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξακολουθούν να υπάρχουν τα απαραίτητα διπλωματικά μέσα "ώστε να κοπεί ο Γόρδιος δεσμός του Ιράν", όπως είπε. Λίγο μετά, είχαμε ανάλογη δήλωση από τον ομόλογό του Ισραηλινό, Ehud Barack, ο οποίος δήλωσε ότι, κατά τη γνώμη του, "οι πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας του".

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις πολεμικές προετοιμασίες τις οποίες έχουν αρχίσει οι ΗΠΑ γύρω από το Ιράν, η δήλωση αυτή φαντάζει μάλλον σαν παραπλανητικός ελιγμός.

Και ερχόμαστε στην περασμένη εβδομάδα, όταν τα κράτη - μέλη της ΕΕ υιοθέτησαν μια άνευ προηγουμένου δέσμη κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Οι κυρώσεις αυτές, οι οποίες πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τον ερχόμενο Ιούλιο, περιλαμβάνουν καθολικό εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, αλλά στοχεύουν και εναντίον της κεντρικής τράπεζας του Ιράν, της οποίας τις δραστηριότητες "παγώνουν" εντός της ΕΕ.

"Θα πρέπει, επομένως, να αναρωτηθούμε", επισήμανε ο Καναδός καθηγητής, "ποιά είναι η δικαιολογία για αυτή την στάση της ΕΕ. Κατά τη γνώμη μου, αποτελεί μέρος του στησίματος ενός σκηνικού στρατιωτικής ατζέντας, η οποία προσχεδιάστηκε και εκτελείται σε στάδια".


 Map of US Military Bases Around Iran.  The US has a total of 43 Military Bases in the Region.

 "Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας συσσώρευσης ενόπλων δυνάμεων σε ετοιμότητα για μια στρατιωτική αντιπαράθεση", τόνισε ο Michel Chossudovsky.

"Πρόσφατα, είδαμε να διοχετεύονται τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού αμερικανικής προέλευσης στην περιοχή, ενώ συγχρόνως Αμερικανοί στρατιώτες αποστέλλονται στο Ισραήλ. Έχουμε αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Κουβέιτ, ενώ ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και Βρετανίας έχουν πάρει θέση στον Περσικό Κόλπο".

Κατά τη γνώμη του Καναδού καθηγητή: "Αυτό που επιδιώκουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αυτή τη στιγμή είναι να δοθεί ένα κάποιο πράσινο φως, μια αφορμή που θα δικαιολογεί μια "ανθρωπιστική" επέμβαση, πράγμα που θα οδηγήσει στην έναρξη της πολεμικής σύρραξης".

Την περασμένη Δευτέρα, ειδικοί επιθεωρητές του ΟΗΕ ανέλαβαν τριήμερη αποστολή προκειμένου να εξετάσουν τις ατομικές δραστηριότητες του Ιράν στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Τεχεράνης, οι συνομιλίες με το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, οι πρώτες εδώ και πάνω από τρία χρόνια, θα αποδείξουν ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι καθαρά ειρηνικό.


Κατά τη γνώμη του κ. Chossudovsky, "η επίσκεψη των επιθεωρητών του ΔΟΑΕ θα δώσει την ευκαιρία στο Ιράν να χρησιμοποιήσει ένα πολύτιμο διπλωματικό χαρτί". Αφού ο ΔΟΑΕ δεν ελέγχεται πολιτικά, η διαπίστωση και η επιβεβαίωσή του ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει ειρηνικούς σκοπούς είναι βέβαιο ότι θα υπονομεύσει τις επιθετικές προθέσεις της Δύσης.


 Οι ΗΠΑ, αντίθετα, χρειάζονται μια εξακρίβωση του ΔΟΑΕ που να αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο, προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν ως έναυσμα ώστε να προχωρήσουν σε μια νέα, αμυντικής μορφής φάση στο κλιμακούμενο δράμα που θα παιχτεί στο Ιράν.

"Ο πόλεμος αυτός έχει ήδη αρχίσει", εκτιμά ο κ. Chossudovsky. "Βλέπουμε να διεξάγονται επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έχουμε μυστικές αποστολές ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο εσωτερικό του Ιράν και ο οικονομικός πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη, μετά την έναρξη του εμπάργκο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο".

"Επίσης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι, για να αξιολογήσει κανείς τι ακριβώς συνιστά μια πυρηνική απειλή, θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί. Το Ισραήλ αποτελεί μια πυρηνική απειλή, οι ΗΠΑ το ίδιο, η Γαλλία είναι και αυτή μια απειλή".

"Αλλά υπάρχουν και άλλες χώρες, που σχεδόν ποτέ δεν αναφέρονται. Το Βέλγιο, για παράδειγμα, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Τουρκία και η Γερμανία θεωρούνται ως "μη πυρηνικές" χώρες, που ωστόσο φιλοξενούν αμερικανικής κατασκευής πυρηνικά όπλα στο έδαφός τους, σε αμερικανικές βάσεις, και τα όπλα αυτά είναι διαθέσιμα για χρήση οποιαδήποτε στιγμή. Εν προκειμένω, για να χτυπήσουν την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Όταν, λοιπόν, μιλάμε για την "πυρηνική απειλή" του Ιράν, θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για έναν καθαρό αντιπερισπασμό των Δυτικών".


"Ας μην ξεχνάμε", υπογράμμισε ο κ. Chossudovsky, "ότι τα σχέδια για μια εισβολή στο Ιράν αποκαλύφθηκαν αμέσως μετά την εισβολή στο Ιράκ, με τις στρατιωτικές προετοιμασίες να έχουν αρχίσει ήδη από το 2005. Οπότε, τώρα όλα είναι σχεδόν στην εντέλεια και όλες οι πλευρές είναι έτοιμες και σε επιφυλακή για μια πλήρους κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση".

"Το σενάριο του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, έτσι όπως θα εξελιχθεί, δεν το χωράει ανθρώπινος νους", τόνισε ο καθηγητής. "Ο πόλεμος αυτός θα επεκταθεί από την Μεσόγειο έως τα κινεζικά σύνορα. Και δεν αποκλείεται να μπουν σε αυτόν τον πόλεμο η Ρωσία και η Κίνα. Είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για την ανθρωπότητα".
Και μέσα σε όλα αυτά διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη: « Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης του Αν. Σαμαρά με τον Σ. Πέρες - παρουσία και των υπουργών Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου, Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλου και Οικονομικών Γ. Στουρνάρα - συμφωνήθηκε η «αναβάθμιση» και «ενίσχυση» της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο και της «διακρατικής συμφωνίας» (κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, συνεκπαίδευση προσωπικού κ.ά.) που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την αντίστοιχη ισραηλινή.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως στη διάρκεια της συνάντησης ζητήθηκαν τόσο οι εξελίξεις στη Συρία όσο και η «ένταση των σχέσεων» μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ των δυο χωρών κυρίως στη θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες - που δεν επιβεβαίωναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι - ο Ισραηλινός πρόεδρος ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση τη μόνιμη παρουσία πλοίων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια απαίτηση που συνδέεται με τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Είναι ενδεικτικό ότι ο Σ. Πέρες στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον πρωθυπουργό έκανε λόγο για «αναταραχή που υπάρχει στη γεωστρατηγική της περιοχής».
Νωρίτερα ο Σ. Πέρες, δίνοντας το στίγμα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων του Ισραήλ, μιλώντας σε διευρυμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε: «Δεν έχουμε κοινούς εχθρούς, αλλά κοινούς κινδύνους. Υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος της τρομοκρατίας. Και θα έλεγα ότι η βάση σήμερα της τρομοκρατίας είναι το Ιράν. Και γι' αυτό βλέπουμε στην ηγεσία του Ιράν τον πυρήνα της τρομοκρατίας. (...) Θα πρέπει να υπάρξει και συνεργασία για την ασφάλεια στην περιοχή».
Στο ίδιο «πνεύμα» ο Κ. Παπούλιας «καταδίκασε την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται» και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν υποχρέωση να αποτελέσουν πυλώνες σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο». Όπως πρόσθεσε μέσω και «από την διεύρυνση της συνεργασίας μας με το Ισραήλ και στο πλαίσιο μιας ενισχυμένης Ένωσης για τη Μεσόγειο».
Είναι πλέον ξεκάθαρο, όσο βρισκόμαστε μέσα στην λυκοσυμμαχία της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, όσο παρέχουμε την χρήση της Κρήτης σαν αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, όσο οι καπιταλιστές μέσω των πολιτικών τους εκπροσώπων συνάπτουν στρατιωτικές συμφωνίες με τα γεράκια του πολέμου (Ισραήλ κ.λ.π), τόσο ποιο βαθειά μπλεγμένοι θα βρεθούμε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στον επικείμενο τους πόλεμο.
Είναι πλέον επιτακτική και συνάμα άμεση η έξοδος της χώρας μας από τα κέντρα του ιμπεριαλισμού, ο ελληνικός λαός δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα  τους, δεν πρέπει να γίνουμε κρέας για τις πολεμικές μηχανές τους.
Καμία εμπλοκή στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
Αποδέσμευση τώρα από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ
Καμιά στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ

ΥΓ. Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας αποφάσισε τον αποκλεισμό της Συρίας από τα όργανα και τις διαδικασίες του. Η απόφαση ελήφθη κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην ιστορική πόλη της Σαουδικής Αραβίας Τζέντα, όπου βρίσκεται η έδρα του ΟΙΣ. Το Ιράν αντιτάχθηκε στον αποκλεισμό της Συρίας, δηλώνοντας έτσι εμμέσως ανοχή, αν όχι υποστήριξη, στον Άσαντ. Το  Ιράκ επίσης, δεν συμμετείχε καν στη συνδιάσκεψη.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Επικίνδυνη εμπλοκή