Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Επιβεβαίωση της θέσης του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα από την κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ.


Με άρθρο πριν το δημοψήφισμα στις 02/07/2015 η ιστοσελίδα της τάσης “marxismos” και με τίτλο
σημείωνε ότι:

 “Η γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα, ανεξάρτητα από ειλικρινείς και καλές προθέσεις, συντελεί στη νίκη του «Ναι». Στερεί το «Όχι» από εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επικράτηση του «Ναι». Αυτό δεν θα είχε σημασία αν για την εργατική τάξη το εκλογικό αποτέλεσμα ενός «Ναι» ή ενός «Όχι» είχε τις ίδιες συνέπειες. Όμως δεν είναι έτσι. Η νίκη του «Ναι» θα σημάνει μαζική απογοήτευση για την εργατική τάξη και θα αλλάξει το συσχετισμό δύναμης σε βάρος της. Το πιθανότερο ενδεχόμενο θα είναι να ανέβει στην εξουσία μια κυβέρνηση απόλυτα ελεγχόμενη από την άρχουσα τάξη και την τρόικα. Ένα νέο σκληρό Μνημόνιο θα μπορέσει να νομοθετηθεί ευκολότερα, καθώς η επικράτηση του «Ναι» θα το τροφοδοτήσει με λαϊκή νομιμοποίηση. Αν αντίθετα νικήσει το «Όχι», η τρόικα και η ελληνική άρχουσα τάξη θα τεθούν σε θέση άμυνας και ο εργαζόμενος λαός θα αποκτήσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να παλέψει πιο αποφασιστικά για τη ριζική αλλαγή της μοίρας του.”

Σε νέο άρθρο (μετά το δημοψήφισμα) στις 07/07/2015 και με εισαγωγή “Φτάνουν πια τα ψέματα και η παραχάραξη της νωπής εντολής του λαού! Το επαναστατικό, λαϊκό «Όχι» δεν μπορεί να γίνει «Ναι»!
Κανένα Μνημόνιο με την τρόικα!Εδώ και τώρα εθνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του χρέους, ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το ξερίζωμα των Μνημονίων και του καπιταλισμού! “σημειώνει:

Ο ελληνικός λαός ασφαλώς δεν ανέμενε αληθινό σεβασμό από τους εκβιαστές – «θεσμούς». Από την κυβέρνηση όμως, την οποία εξουσιοδότησε με μια νωπή λαϊκή εντολή για αντίσταση, είχε εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις. Η υποχωρητική στάση της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής αποτέλεσε το επιστέγασμα και τη φυσική συνέχεια μιας γενικότερης στάσης, που είναι εντελώς αντίθετη ως προς τη λαϊκή εντολή του εκκωφαντικού 61,3% της Κυριακής.

Η στάση αυτή έγινε εμφανής από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις του πρωθυπουργού την Κυριακή το βράδυ, στις οποίες το επαναστατικό «όχι» του λαού μετατράπηκε από μια σαφή εντολή για ρήξη σε ένα παθητικό «ναι» σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία. Την επόμενη μέρα, η παραβίαση της λαϊκής εντολής έγινε ακόμα πιο απροκάλυπτη μέσα από το κοινό ανακοινωθέν εθνικής ενότητας που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους αστούς μνημονιακούς ηγέτες, οι οποίοι μαζί με την τρόικα τρομοκρατούσαν και εκβίαζαν το λαό να ψηφίσει «Ναι». Και στη Σύνοδο Κορυφής πλέον, μόλις 48 ώρες μετά το μεγαλειώδες «Όχι», η κυβέρνηση κατέληξε να υποβάλει προς έγκριση στην τρόικα για μια ακόμα φορά, νέα μνημονιακά σχέδια λιτότητας σαν αυτά που καταδικάστηκαν στο δημοψήφισμα, εκλιπαρώντας για ελεημοσύνη τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού.
Τι λιγότερο έλεγε το ΚΚΕ με την ξεκάθαρη θέση του απέναντι στην κοροϊδία; Δεν σας έλεγε ότι είτε ΝΑΙ ψηφίσετε είτε ΟΧΙ το ίδιο αποτέλεσμα θα έβγαινε, δηλαδή νέα μνημόνια, νέα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, νέα λιτότητα; 

Μήπως εσείς συντελέσατε με το ΟΧΙ στην νίκη του ΝΑΙ;