Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Το δημοψήφισμα της Κυριακής, εξετάσεις, της κυβέρνησης, στην άρχουσα τάξη

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει δώσει στην άρχουσα τάξη τα εχέγγυα της καθυπόταξης του Λαού, ή τουλάχιστον έχει δώσει κάποια δείγματα. Στα δείγματα συμπεριλαμβάνονται οι κολοτούμπες από τις προεκλογικές διακηρύξεις που, όπως διαπιστώθηκε, δεν προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις στα πλατιά λαϊκά στρώματα. 


Δεν πήρε, όμως ακόμα, επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα (διατήρησε απλώς τα παλιά) ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις.

Με το δημοψήφισμα και το αδιευκρίνιστο "ΟΧΙ" επιχειρεί να δείξει την δύναμη της "επικοινωνιακής της πολιτικής" προσπαθώντας να κάνει συνένοχο τον λαό είτε  ψηφίσει ΝΑΙ είτε ΟΧΙ.

Έτσι θα δώσει τα εχέγγυα στην άρχουσα τάξη, ότι δηλαδή μπορεί να κουμαντάρει, να τιθασεύει και να παραπλανεί την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Φυσικά οι "άρχοντες" παρέχουν απλόχερα την βοήθειά τους (ΣΕΒ, ΓΕΣΕΒΕ, Ενώσεις εμπόρων κ.λ.π.), είτε παροτρύνοντας τους ψηφοφόρους να ρίξουν ΝΑΙ είτε ΟΧΙ.

Και έρχεται τώρα το ΚΚΕ να τους χαλάσει την συνταγή καταδεικνύοντας την απάτη και παροτρύνοντας τον λαό να πει όχι σε όλες τις εκδοχές του μνημονίου.

Ε αυτό δεν μπορούν να το ανεχθούν και έτσι το αποκλείουν απ' την τιβούλα τους, μην και φτάσει παραπέρα το μήνυμά του και χάσουν όλα τους τα καλούδια.

 Ανοίγουν τον οχετό της γκαιμπελίστικης ψευδολογίας λέγοντας ότι ψέμα τους κατέβει στο κεφάλι.

Λοιπόν ας μην αφήσουμε να μας κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά, να δηλώσουμε (με τους αγώνες μας αλλά ακόμη και στην κάλπη που στήσανε) πως είμαστε ενάντια σε κάθε μνημόνιο,  πως θέλουμε να βγούμε απ' την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, πως θέλουμε κατάδικό μας τον πλούτο που παράγουμε και κανένα τσιράκι της άρχουσας τάξης δεν μπορεί να μας τρομοκρατεί και να μας κοροϊδεύει.


Δαγκωτό λοιπόν στην κάλπη


sdorgas