Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Διαπιστευτήρια ως την τελευταία ώρα!

Σταθάκης

Ακόμα και την «ύστατη ώρα», ο ΣΥΡΙΖΑ -και ενώ όπως όλα δείχνουν έχει εξασφαλίσει τη νίκη στις εκλογές- δεν σταματά να δίνει εγγυήσεις και διαπιστευτήρια στην εγχώρια και ξένη πλουτοκρατία.

Είναι χαρακτηριστικά -αν και διόλου πρωτότυπα, πλέον- όσα είπε χτες ο Γιώργος Σταθάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο 1ο Ναυτιλιακό Φόρουμ της «Ναυτεμπορικής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γ. Σταθάκης, όταν ρωτήθηκε αν θ’ αλλάξει κάτι στο θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, απάντησε πως «δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί». Υπογράμμισε, δε, πως αν γίνουν αλλαγές, «αυτές θα προέλθουν ύστερα από διαβούλευση και χωρίς αιφνιδιασμούς» και πως «στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα η ναυτιλία θα είναι παρούσα, όπως ήταν πάντα». Τέλος, κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «όλα αυτά τα θέματα έχουν συζητηθεί κατά καιρούς, ατύπως, μεταξύ της ναυτιλιακής κοινότητας και εκπροσώπων του κόμματος».

Υπενθυμίζεται πως το περιοδικό «Time» το Μάη του ’13 επικαλούνταν δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει κανένα σκοπό να άρει τις φοροαπαλλαγές των αδιανέμητων κερδών ή να φορολογήσει τα κεφαλαιακά κέρδη των εφοπλιστών».

Χωρίς πολλές κουβέντες, δηλαδή, και στις 26 του Γενάρη οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν γενναίες φοροαπαλλαγές και προνόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: