Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Οι άνθρωποι της Μαντζουρίας...


Βλέποντας χθες την ομότιτλη ταινία ( ή "Οι υποψήφιοι της Manchurian", όπως είναι η σωστότερη και για το νόημα της ταινίας μετάφραση) είδα πιο ξεκάθαρα κάποια πράγματα σχετικά με τα γεγονότα που  έχουν συμβεί τα τρία τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Και σκέφτομαι ότι δε γίνεται όλοι όσοι μας κυβερνούν να είναι προδότες! Κάτι πρέπει να έχει συμβεί, κάπως αλλιώς θα έχουν γίνει τα πράγματα...

Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ του Σεπτέμβρη του 2009. Ο Γιωργάκης είχε μόλις επιστρέψει από την απογευματινή του βόλτα με το ποδήλατο. Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώνει από την υπερένταση που του προκαλούσε καθημερινά ο προεκλογικός αγώνας. Ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο…
              -  Παρακαλώ;
              -  Είσαι ο Παπανδρέου;
              -  Ναι.
              -  Είσαι ο Γιωργάκης Παπανδρέου;
              -  Ναι.
              -  Είσαι ο Γιωργάκης  Ανδρέα  Παπανδρέου;
              -  Ναι.
              -  Πρέπει να καταστρέψεις τη χώρα σου και τους πολίτες της. Από δω και πέρα θα εκτελείς τις εντολές που θα σου δίνουμε εμείς.
                -  Μάλιστα!
                -  Πρώτα απ’ όλα θα πεις προεκλογικά ψέμματα  στο λαό της χώρας σου και με τη βοήθειά μας θα εκλεγείς πρωθυπουργός.
                -   Αυτό είναι εύκολο, έχουμε εκπαιδευτεί πολύ καλά στο να κοροϊδεύουμε το λαό.
                - Στη συνέχεια  πρέπει να βγάλεις διάγγελμα από ένα απομακρυσμένο μέρος της επικράτειας της χώρας σου, στο οποίο λέγοντας τα γνωστά περί  καμμένης γης κλπ. Θα ανακοινώσεις ότι θα ζητήσεις  την προσφυγή της χώρας σου στο μηχανισμό υποδούλωσης (μηχανισμό στήριξης θα το λες) της ΕΕ και του ΔΝΤ.
               -  Εντάξει!
Έτσι, έξι μήνες μετά, φανερά υπνωτισμένος ο Γιωργάκης, βγάζει διάγγελμα από το μακρινό Καστελόριζο.

Με νέα αλλεπάλληλα  τηλεφωνήματα, του ανακοινώνουν τα μέτρα που πρέπει να πάρει, υπογράφοντας μνημόνιο Ι, μεσοπρόθεσμο και  πολυνομοσχέδια. Οι δανειακές συμβάσεις που υπεγράφησαν ακολουθήθηκαν από βάρβαρα για τον ελληνικό λαό μέτρα, τα οποία εκτόξευσαν την ανεργία στα ύψη και έριξαν κατακόρυφα το βιοτικό επίπεδο του λαού. Όμως, τα υπνωτισμένα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν μπορούσαν να αντιδράσουν!
Παράλληλα, είχε γίνει τηλεφώνημα και σε κάποιο άλλο σημαντικό πρόσωπο της ελληνικής πολιτικής σκηνής…
           -   Παρακαλώ;
            -  Είσαι ο Σαμαράς;
            -  Ναι.
            -  Είσαι ο Αντώνης Σαμαράς;
            -  Ναι.
            -  Είσαι ο Αντώνης Κωνσταντίνου  Σαμαρά;
            -  Ναι.
            -  Πρέπει να καταστρέψεις τη χώρα σου και τους πολίτες της. Από δω και πέρα θα εκτελείς τις εντολές που θα σου δίνουμε εμείς.
            -  Μάλιστα!
            -  Κατ’ αρχήν, άσχετα απ’ το τι συμφέροντα εξυπηρετείς, μέχρι νεωτέρας θα παριστάνεις τον   αντιμνημονιακό, και θα ασκείς δυναμική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
      Ο Αντώνης, με το μυαλό του έρμαιο των υπνωτιστών του, υπάκουσε και έκανε ό,τι έπρεπε για να διατηρήσει το δήθεν φιλολαϊκό του προφίλ. Με νέο τηλεφώνημα προς τον Αντώνη, τον ενημερώνουν πως, λόγω έντονων αντιδράσεων του ελληνικού λαού, πρέπει να συνεργαστεί με το Γιωργάκη σε κυβέρνηση συνεργασίας για να καταφέρουν να ψηφίσουν το μνημόνιο ΙΙ.
-        Μα πως γίνεται τόσον καιρό να το παίζω αντιμνημονιακός, και τώρα να μπω στην κυβέρνηση που θα ψηφίσει ένα ακόμη μνημόνιο; Θα χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου ο κόσμος, είπε ο Αντώνης.
-        Μην ανησυχείς, θα φροντίσουμε εμείς και για αυτό. Τα ΜΜΕ, τα οποία ελέγχουμε θα κάνουν, όπως τόσα χρόνια, πλύση εγκεφάλου στο λαό σου! Κι εκτός αυτού, στην κυβέρνηση συνεργασίας θα συμμετέχουν κι άλλα πρόσωπα που θα βοηθήσουν.
-        Α, ωραία τότε!
Ταυτόχρονα, με τηλεφώνημα προς το Γιωργάκη, του είπαν  ότι για να ανοίξει ο δρόμος για το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας, θα πρέπει να πει μια παπαριά που θα του κατέβει στο μυαλό και στη συνέχεια να αποσυρθεί σιγά σιγά. Έτσι, ο Γιώργος, στις  31/10/11 ανακοινώνει την πρόθεσή του για δημοψήφισμα σχετικά με το μνημόνιο ΙΙ. Τόσο απλά, διαλύεται η κυβέρνηση Παπανδρέου και σχηματίζεται η κυβέρνηση  Παπαδήμου.
Τηλεφωνήματα σε Παπαδήμο και Καρατζαφέρη δεν έγιναν, αφού ο μεν πρώτος ήταν εκπρόσωπος των υπνωτιστών, ενώ ο δεύτερος ήταν δεδομένο ότι θα έκανε όσες κωλοτούμπες  χρειαζόταν για να συμμετέχει έστω και για λίγο σε μια κυβέρνηση, ενώ ήξεραν ότι θα τους είναι και πολύ εύκολο να τον ξεφορτωθούν.
Ο τελευταίος πολιτικός που υπνωτίστηκε είναι ο Αλέξης Τσίπρας…
                 -   Παρακαλώ;
                 -   Είσαι ο Τσίπρας;
                 -   Ναι.
        - Είσαι ο Αλέξης Τσίπρας;
        - Ναι.
                 -  Είσαι ο Αλέξης Παύλου Τσίπρα;
                 -  Ναι.
                  -  Πρέπει να το παίξεις αριστερός για να παραπλανήσεις και να αποπροσανατολίσεις τους πολίτες της χώρας σου. Από δω και πέρα θα εκτελείς τις εντολές που θα σου δίνουμε εμείς.
                  -  Θα γίνω και πρωθυπουργός;
                  -  Θα δούμε, αν χρειαστεί…

Κι έτσι, με τα ΜΜΕ να βοηθούν τα μέγιστα και τους υπνωτισμένους πολιτικούς να εκτελούν τις εντολές που τους δίνονταν κατά γράμμα, φτάσαμε στην κυβέρνηση Σαμαρά με αντιπολίτευση Τσίπρα. Τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται μέχρι και σήμερα… Φήμες που λένε ότι ο Τσίπρας θα αντιδράσει στον υπνωτισμό και θα λειτουργήσει προς όφελος του ελληνικού λαού δεν επιβεβαιώνονται…

Σεβέκ









Δεν υπάρχουν σχόλια: