Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Χρειάζεται αντίσταση


   Προκαλεί εντύπωση, αλλά ορισμένοι δείχνουν ότι τώρα αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τις φορολογικές δηλώσεις για τα περσινά εισοδήματα. Και, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν πρόκειται απλά για πρόβλημα. Τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, που έπαιρναν πέρσι, αρχικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, είχαν προδιαγράψει αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας.

  Η εικόνα είναι σκέτη απελπισία. Φορολογούμενοι που κατά κανόνα είχαν επιστροφή φόρου, λόγω της υψηλής παρακράτησης, καλούνται φέτος να πληρώσουν 600 και 700 και 1.000 ευρώ. Σε άλλες περιπτώσεις, ειδικά εκείνοι που έχουν δύο και τρία παιδιά, η επιβάρυνση είναι ακόμα μεγαλύτερη και φτάνει ή και ξεπερνάει τα 1.500 και τα 2.000 ευρώ.

  Για ...κερασάκι να πούμε ότι μέσα στις επόμενες βδομάδες, μετά τα εκκαθαριστικά για το φόρο εισοδήματος θα έρθουν και το τέλος κατοχής για τα ακίνητα, το περιβόητο χαράτσι (επίσης) για τα ακίνητα κ.ο.κ.

  Είναι λογικό, όλα αυτά τα μέτρα που μας γονατίζουν καθημερινά, προκαλούν γκρίνια, προκαλούν οργή, προκαλούν αγανάχτηση. Εντάξει, μαζί με όλα αυτά καλό είναι και χρειάζεται να ξυπνήσουν μέσα μας και την ανάγκη για οργανωμένη αντίσταση και πάλη κατά των συγκεκριμένων μέτρων, που δεν είναι τίποτα άλλο από συστατικά στοιχεία μιας ολόκληρης αντιλαϊκής και αντιδραστικής πολιτικής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: