Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πώς θα δουλέψουμε


Αναφερόμενος στη δράση που πρέπει να αναπτυχθεί ο Χρ. Κατσώτης επισήμανε:
Κάθε κλάδος έχει και τα ιδιαίτερα προβλήματά του και πρέπει να τα παλεύει.
Πρέπει όμως σήμερα να συμφωνήσουμε ότι τα ζητήματα της φορολογίας και της υγείας θα μπουν κατά προτεραιότητα παντού, να γίνουν υπόθεση μαζικής πάλης από κάθε κρίκο του μαζικού κινήματος.
Τα διοικητικά συμβούλια των φορέων που συμμετέχουν στη σημερινή σύσκεψη να συζητήσουν το ζήτημα, να προετοιμαστούν για τέτοιο αγώνα. Να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν, να αναπτύξουν πρωτοβουλία. Μέσα στον Ιούλη πρέπει να μετρήσουμε πρόοδο.
Χρειάζεται να εξοπλιστούν κατάλληλα αυτοί που θα πρωτοστατήσουν στη διαφώτιση. Μπορούμε για τη δουλειά αυτή να αξιοποιήσουμε λογιστές, φοροτεχνικούς, γιατρούς, νοσηλευτές κλπ.
Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να ξέρει το κάθε σωματείο, σύλλογος, φορέας, τι αντιμετωπίζουν τα μέλη τους, συνολικότερα οι εργαζόμενοι του χώρου τους.
Να περάσει το σύνθημα: Κανένας μόνος του. Οργάνωση και αλληλεγγύη.
Σε συνέχεια πρέπει να προβληματιστούμε για τις μορφές δράσης και πάλης.
Για τη φορολογία, για παράδειγμα, το πρόβλημα που θα συναντήσουμε είναι ότι δεκάδες χιλιάδες δε θα μπορούν να πληρώσουν και πιθανό να υποστούν συνέπειες. Θα βρεθούν σε απόγνωση χιλιάδες άνθρωποι, οικογένειες.
Πώς θα βρούμε και θα παλέψουμε με αυτόν τον κόσμο;
Ο στόχος μας πρέπει να είναι να διαμορφωθεί κίνημα μαζικής αντίστασης που μπορεί να φτάσει ως τη μαζική άρνηση πληρωμών.
Να οργανώσουμε μαζικό κίνημα πίεσης με βάση τα αιτήματα.
Είναι άλλο πράγμα να πάει σε μια Εφορία, υπουργείο, υπηρεσία κλπ. μια αντιπροσωπεία του Σωματείου κι άλλο πράγμα να πάει το ΔΣ με αντιπροσωπεία ενός εργοστασίου, μιας επιχείρησης, με υπόμνημα όλων των εργαζομένων.
Πάμε λοιπόν για μαζικές μορφές πίεσης κατά κλάδο, κατά εργοστάσιο, επιχείρηση, γειτονιά με όλες τις δυνατές μορφές.
Μέσα από τέτοιες διαδικασίες θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις συντονισμού και ανώτερες μορφές μαζικής πάλης. Κάθε κλάδος να πάρει την ευθύνη του.
Να αξιοποιήσουμε την πείρα με το χαράτσι της ΔΕΗ. Τους δυσκολέψαμε αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: