Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Όλη η αλήθεια για το θερμό επεισόδιο Στουρνάρα - Τόμσεν

Όπως δείχνουν διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας το κλίμα στη σύσκεψη Στουρνάρα - τρόικας την περασμένη Τετάρτη ήταν σχεδόν πολεμικό.

«Δεν έχω άλλα», φέρεται να απάντησε σε έντονο ύφος ο Έλληνας υπουργός...

Τι προηγήθηκε όμως;

Ο κ. Στουρνάρας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν καθώς και οι εκπρόσωποι της ΕΕ και ΕΚΤ, κύριοι Μορς και Μαζούχ μπήκαν στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου οικονομικών για να οριστικοποιήσουν τα μέτρα για το πακέτο των 11,5 (ή μήπως 13,5, ποιος ξέρει;) δις.
Αφού, όπως αναμενόταν, συμφώνησαν μέσα σε 3 λεπτά, ο Στουρνάρας πρότεινε στους συνομιλητές του, να παίξουν μια παρτίδα πόκερ, αφού προφανώς δεν μπορούσαν να αφήσουν να φανεί ότι συμφώνησαν τόσο γρήγορα κι έπρεπε κάπως να ξοδέψουν το χρόνο τους...
Ξεκίνησαν όλοι με 100 €.
Ο υποικ στην πρώτη παρτίδα πήγε πάσο, αφού το φύλλο του δεν ήταν καθόλου καλό. Την παρτίδα την κέρδισε ο Τόμσεν..


Στη δεύτερη παρτίδα, του έρχονται στο μοίρασμα δύο άσοι! "Εδώ είμαστε", είπε ο υποικ!
 Όμως, ούτε στο flop, ούτε στο turn του ήρθε το φύλλο που ήθελε.. Έτσι, αποφάσισε να παίξει με τους άσους μέχρι τέλους. Στο river ήταν κάτω Q, 10, 5, 8, 3. Νομίζοντας πως έχει το πλεονέκτημα, ο υποικ πόνταρε 30€, κι όταν ο Τόμσεν εμφάνισε 2 τριάρια ήρθε η πρώτη ψυχρολουσία!




Κάπως έτσι συνεχίστηκε το παιχνίδι, με τους Μορς και Μαζούχ, πότε να κερδίζουν και πότε να χάνουν, έτσι ώστε τελικά να είναι στα λεφτά τους...
Κάποια στιγμή, μετά από μία ακόμα χαμένη παρτίδα, κι αφού είχε αδειάσει ο λογαριασμός του, ο Στουρνάρας αποφάσισε να βάλει άλλα 50€
Ο Μορς μοίρασε φύλλο κι ο υποικ είχε άσο μπαστούνι και ρήγα καρό.. Στο flop βγήκαν 10 κούπα, βαλές κούπα και 3 μπαστούνι. Ο υποικ βλέποντας την κέντα να έρχεται ποντάρει αρχικά 10€. Ο Τόμσεν τα βλέπει, ενώ Μορς και Μαζούχ πάνε πάσο. Στο turn βγαίνει ένα αδιάφορο πεντάρι...  Οι δύο αντίπαλοι πόνταραν άλλα 10€.. Όταν ο Μορς βγάζει και το τελευταίο φύλλο, εμφανίζεται η πολυπόθητη ντάμα κούπα! "Ήρθε η ώρα να ρεφάρω", σκέφτηκε ο υποικ! "All in", είπε συγκρατημένος, προσπαθώντας να κρύψει τη χαρά του για την επερχόμενη νίκη του.. 
Η χαρά του έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν είδε τον Τόμσεν να ποντάρει το αντίστοιχο ποσό!


Ο Στουρνάρας, με ένα τεράστιο χαμόγελο, ανοίγει τα φύλλα του! "Straight", φωνάζει επιδεικτικά στον Τόμσεν! 
Τότε, αυτός, με ένα πονηρό χαμόγελο ανοίγει τα φύλλα του... Άσος και ρήγας κούπα!!! "Sorry φίλε, flush royal"...
Ο Στουρνάρας έχασε τη γη κάτω απ' τα πόδια του... Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ακόμα και τώρα είχε χάσει... 






Ο Τόμσεν έγινε ακόμα πιο εριστικός... "Συνεχίζουμε...;", ρώτησε χαμογελώντας ειρωνικά.. Και τότε, ο Στουρνάρας, εμφανώς εκνευρισμένος, ανοίγει την πόρτα της αίθουσας συσκέψεων και αποχωρεί φωνάζοντας "Δεν έχω άλλα!". 



Στον έντονο διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών φέρεται να παρενέβη ο εκπρόσωπος της ΕΕ Ματίας Μορς, καλώντας όλες τις πλευρές να διακόψουν τη "σύσκεψη" και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για σήμερα το απόγευμα μετά τη σύσκεψη των αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: