Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Υπερασπίσου το παιδί...

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα ομάδας επιστημόνων του τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Νοσοκομείου της Βασόρα και της Ιατρικής Σχολής της Βασόρα που δημοσιεύτηκε στο Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ και τις Νατοϊκές δυνάμεις, κατά την εισβολή στο Ιράκ, ευθύνονται για τα υψηλά ποσοστά αποβολών και τα υψηλά τοξικά επίπεδα μολύβδου και υδραργύρου στον ανθρώπινο οργανισμό που προκαλούν γενετικές ανωμαλίες, οι οποίες είναι από συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, δυσλειτουργίες του εγκεφάλου, αλλά και παραμορφώσεις.

Μεταξύ του 2007 και του 2010 στη Φαλούτζα πάνω από τα μισά μωρά που εξετάστηκαν γεννήθηκαν με γενετικές ανωμαλίες. Πριν από την εισβολή των ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν περίπου 10%. Επίσης πάνω από το 45% των εγκύων γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα τελικά απέβαλαν, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 10% που ήταν πριν από τις επιθέσεις.

Στο Μαιευτήριο της Βασόρα το 2003 περισσότερα από 20 ανά 1.000 μωρά παρουσίασαν γενετικές ανωμαλίες, αριθμός 17 φορές υψηλότερος του αντίστοιχου την προηγούμενη δεκαετία. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, ο αριθμός των μωρών που παρουσιάζουν γενετικές ανωμαλίες αυξήθηκε κατά 60% (37 ανά 1000) τα τελευταία επτά χρόνια. Η αύξηση αυτή συνδέεται από την επιστημονική ομάδα με την αυξημένη έκθεση σε μέταλλα που απελευθερώνονται από τις βόμβες που χρησιμοποιούνται την τελευταία δεκαετία
. (tvxs)

***   
                                              
Την ίδια ώρα σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF για τα Παιδιά, ο υποσιτισμός, αλλά και εύκολα ιάσιμες ασθένειες όπως η πνευμονία και η διάρροια είναι υπεύθυνες για το 1/3 των θανάτων παιδιών έως πέντε ετών. Όμως ακόμη και εάν καταφέρουν να επιβιώσουν από τον εφιάλτη της πείνας και να μεγαλώσουν, θα ταλαιπωρούνται στο υπόλοιπο της ζωής τους από αδύναμη υγεία και μειωμένες νοητικές και σωματικές ικανότητες που περιορίζουν τη δυνατότητά τους να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση και να βρουν στο μέλλον δουλειά που να τους εξασφαλίζει αξιοπρεπές εισόδημα. Πάνω από μισό δισ. παιδιά αγωνίζονται να επιβιώσουν σε οικογένειες με λιγότερο από ένα δολάριο τη μέρα.

Καθώς η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση διευρύνεται, η φτώχεια πέρα από τα παιδιά σε αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής πλήττει τις λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, όπου αυξάνει ολοένα και περισσότερο η στρατιά ανέργων, αστέγων.

Από τον κλοιό της φτώχειας δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα. Σύμφωνα με έκθεση της ελληνικής επιτροπής της Γιούνισεφ τον περασμένο Απρίλη, πάνω από 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είχε επίσης γνωστοποιηθεί πως το 37,1% και το 18,4% των φτωχών παιδιών στην Ελλάδα διαβιούν σε νοικοκυριά που δηλώνουν αδυναμία θέρμανσης και ελλείψεις βασικών αγαθών. Οι αριθμοί αυτοί βέβαια αναμένεται να διογκωθούν κι άλλο καθώς παραμένει σε εξέλιξη η επέλαση του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
(Ριζοσπάστης)

Όταν ο καπιταλισμός δεν σκοτώνει (και) τα παιδιά με βόμβες πολέμου, τα σκοτώνει από πείνα και αρρώστιες. Το καθεστώς της φτώχειας και της εξαθλίωσης της Αφρικής και της Ασίας προσπαθούν να το επιβάλλουν τώρα και σε Ευρώπη - Αμερική, μετατρέποντας όλον τον πλανήτη σε "τρίτο κόσμο".
Κανονική γενοκτονία... Θα τους αφήσουμε;


Δεν υπάρχουν σχόλια: