Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Τι να πρωτοσχολιάσεις...

Την ώρα που στη Λέρο οργανώνουν τους τρόπους δράσης για να μην πραγματοποιηθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει της ΔΟΥ του  νησιού, αναγκάζοντας έτσι τους κατοίκους της Λέρου (αλλά και της Πάτμου, των Λειψών και του Αγαθονησίου) να εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ της Κω(!), πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του Σαμαρά αναφέρουν την πρόθεση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, που θα συσπειρώσει την κεντροδεξιά σε μια νέα παράταξη, με πιθανά ονόματα το "Εθνικό Πατριωτικό Μέτωπο" ή "Κεντροδεξιός Πατριωτικός Συναγερμός". Τρομερή έμπνευση στην ονομασία...!
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν των αγωνιστών της μάχης του Ελ Αλαμέιν, ότι "με αυτήν την δύναμη ψυχής που έχει ο Έλληνας θα ξεπεράσει την οποιαδήποτε κρίση, έστω και αν, και πρέπει να το πούμε αυτό, υποφέρει τόσο πολύ". Αυτό που ΔΕΝ είπε ο πρόεδρος είναι αν με τη "δύναμη της ψυχής" μπορεί ο Έλληνας να τραφεί, να ζεσταθεί, να θεραπευθεί, να σπουδάσει... Αν νομίζει ότι γίνεται, τότε μάλλον θα μας περνάει για ινδουιστές γκουρού απ' το Θιβέτ.
Τέλος, ο Μιχαλολιάκος, είπε στην ομιλία του στο φεστιβάλ των 200 νεολαίων της χα, ότι "μπορεί τα χέρια τους να χαιρετάνε ναζιστικά (τους ξεφεύγει καμιά φορά και παραδέχονται την ιδεολογική τους προέλευση), αλλά είναι καθαρά γιατί κανείς δεν τους έχει κατηγορήσει ως κλέφτες". Κατ' αρχήν, το ότι κάποιος δεν τους έχει κατηγορήσει ως κλέφτες, δε σημαίνει και ότι δεν είναι. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα χέρια δεν βρωμίζουν μόνο απ΄την κλοπή, αλλά πολύ περισσότερο βρωμίζουν όταν λερωθούν με αίμα, από τις καθημερινές εγκληματικές πράξεις εναντίον συνανθρώπων, είτε αυτοί είναι μετανάστες, είτε αριστεροί, είτε αλλόθρησκοι...
Α, και το βράδυ έχουμε συναυλία στα πλαίσια της έκθεσης εικαστικών τεχνών με τίτλο "Ανθρωποι, Χρώμα και Σίδερο" που γίνεται για έκτη συνεχή χρονιά μέσα στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, με τη συμμετοχή των Bαγγέλη Κορακάκη, Βασίλη Λέκκα, Γιώργου Μεράντζα, Γιώργου Σαρρή, Γιάννη Λάρδη, Στέφανου Ψαραδάκου και Γρηγόρη Νικολόπουλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: