Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η λίστα έκρυψε τους ληστές!




Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013


Η λίστα έκρυψε τους ληστές!



Του Δημήτρη Τσιμούρα

Ύστερα και από το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη βουλή απεδείχθη ότι όλη αυτή η λιστο-συζήτηση αποσκοπούσε  αφενός να κρύψει αυτούς που στην ουσία πραγματικά ληστεύουν τις ζωές μας και αφετέρου να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό. Από τότε που άνοιξε το θέμα, έχουν περάσει νόμοι και νόμοι στη βουλή, που μας δένουν χειροπόδαρα και μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Όμως το θέμα που κυριαρχούσε επί μήνες τώρα  ήταν η λίστα!
Το κείμενο που ακολουθεί και που δημοσιεύτηκε στις 29/10/2012, με τίτλο «η λίστα κρύβει τους ληστές», ύστερα και από τη χθεσινή ψηφοφορία στη βουλή εκτιμάται ότι είναι επίκαιρο.  18/1/2013 



Η λίστα κρύβει τους…  ληστές!

Η λίστα Lagarde  έχει  μπλοκάρει  το διαδίκτυο, ενώ η τηλεόραση    και  οι εφημερίδες  που την έχουν αναδείξει σ’ ένα εξαιρετικά προσφιλές θέμα,   τη χρησιμοποιούν ως βασικό μέσο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.    Τώρα, το αν εξευτελίζονται κάποια κυβερνητικά στελέχη –νυν ή πρώην- που είχαν στην κατοχή τους τη λίστα αλλά δεν… γνώριζαν το περιεχόμενό της(!),   αυτό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Η δουλειά, πάντως, η «βρώμικη» δουλειά, γίνεται και μάλιστα στην εντέλεια.

Η προσπάθεια να στρέψει ο λαός την προσοχή του σε υπαρκτά μεν, αλλά πολύ μικρής εμβέλειας  προβλήματα σε σχέση με αυτά που σήμερα αντιμετωπίζει, όχι μόνο είναι υπαρκτή, αλλά γίνεται   με επιμέλεια   και επιστημοσύνη. Στον αποπροσανατολισμό και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του «μεγάλου κόλπου»,  προκειμένου να πετύχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.  Αυτό της εξαθλίωσης -με συνοπτικές διαδικασίες- ενός ολόκληρου λαού.

Προχθές, 27/10,  από γνωστό δημοσιογράφο δημοσιοποιήθηκε  η φερόμενη ως λίστα Lagarde. Είχαμε την ταχύτατη αντίδραση της…  «δικαιοσύνης», με την έκδοση εντάλματος εναντίον του και τη χθεσινή του  σύλληψη.  Βέβαια, κανείς δεν μπορεί,  εφόσον δεν έχει στοιχεία,  να εικάσει ότι το σημερινό παιχνίδι με τις λίστες –μιας και πλησιάζει η ώρα της ανακοίνωσης των νέων ακόμη πιο βάρβαρων μέτρων-   είναι σικέ και σε ποιο βαθμό.  Όπως  δεν μπορεί να πει ότι η ταχύτατη αυτή αντίδρασή της δικαιοσύνης    σ’ ένα τέτοιο δημοσίευμα είναι για την αποκατάσταση της… «νομιμότητας»! 
Η δικαιοσύνη είχε λόγο  να κινηθεί αστραπιαία εναντίον όσων σήμερα κυριολεκτικά καταληστεύουν  το λαό και κυρίως όσων δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες και το κατάλληλο «νομικό» καθεστώς γι αυτή τη ληστεία! Όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε και είναι αυτονόητο  ότι δεν πρόκειται να γίνει.
Τα τελευταία έξι χρόνια, όπως είναι γνωστό, δόθηκαν -στους τραπεζίτες μόνο- από τις ελληνικές κυβερνήσεις  πάνω από 210 δις ευρώ, τα οποία και χρεώθηκαν εξ ολοκλήρου στον ελληνικό λαό . Χρησιμοποιήθηκαν γι αυτό σαν δικαιολογία  αστεία… «επιχειρήματα»   ληστεύοντας στην κυριολεξία το παρόν και το μέλλον του. Ήδη, αυτές τις μέρες, οι τραπεζίτες μας έχουν τα θησαυροφυλάκιά τους ανοιχτά,   περιμένοντας να αδράξουν άλλα 25 δις από τη νέα δόση του δανείου! Τη δόση για την οποία ο  τραπεζίτης υπουργός των οικονομικών προκλητικότατα, κυνικότατα και ψευδέστατα, μας απείλησε ότι, αν δεν την πάρουμε, θα πεινάσουμε.   Όμως είναι γνωστό τοις πάσι ότι όλο το ποσό της δόσης θα πάει στις τράπεζες και σε τόκους προηγούμενων δανείων!
Και για να γίνουν πιο σαφή τα πράγματα, επειδή για  μας  τα ποσά  αυτά  είναι ασύλληπτα, αν μετρούσαμε, έχοντας ως μονάδα μέτρησης το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων,  που ήταν γύρω στα 15 δις ευρώ,  θα λέγαμε ότι στους τραπεζίτες δόθηκε τα τελευταία έξι χρόνια ποσό περίπου ίσο με αυτό που θα κόστιζε η διοργάνωση 16 Ολυμπιάδων!!!
Και αν πάλι μετρούσαμε με  μονάδα μέτρησης το κόστος της Εγνατίας Οδού -το μήκος της  φτάνει τα  670 χιλιόμετρα-  που ήταν περίπου 7,5 δις ευρώ, τότε στους τραπεζίτες δόθηκαν χρήματα τόσα,  όσα θα κόστιζε η κατασκευή…   32 Εγνατιών!!! Ή αλλιώς, θα μπορούσαμε με αυτά τα χρήματα να φτιάξουμε πάνω από τρεις Εγνατίες, που θα συνέδεαν  την Αθήνα με το…  Πεκίνο χαραγμένες πάνω στην  ιστορική διαδρομή του «Δρόμου του Μεταξιού» που το μήκος της φτάνει τα 14000 χιλιόμετρα!!! Πώς, λοιπόν, τα φάγαμε όλοι μαζί;      
Και ενώ χαρίζονται σκανδαλωδώς εκατοντάδες δις ευρώ  στους τραπεζίτες και όχι μόνο -που τα χρεωνόμαστε εμείς,  σ’ εμάς παρέχουν το… προνόμιο να μπορούμε να προμηθευόμαστε… τα ληγμένα προϊόντα!!! Ήδη, πριν λίγες μέρες, ψηφίστηκε σχετικό νομοσχέδιο!  Όμως, ούτε και αυτό αποτελεί θέμα  ενασχόλησης της… δικαιοσύνης!!!

Βέβαια, να μην ξεχνάμε  ότι όχι μόνο τα χρήματα που δόθηκαν στις τράπεζες αλλά και  αυτά  που δόθηκαν για την κατασκευή δημόσιων έργων πλήρωσε, πληρώνει και θα πληρώνει εσαεί με το αίμα του ο ελληνικός λαός. Σήμερα, όλα αυτά τα έργα –με ποιο δικαίωμα άραγε;- παραχωρήθηκαν από τις κυβερνήσεις σε ιδιώτες. Όπως εκχωρήθηκε και εκχωρείται σε ιδιώτες και η υπόλοιπη δημόσια περιουσία, αντί πινακίου φακής,  αφού προηγήθηκε σκανδαλωδώς η απαξίωσή της. Ούτε  αυτό, όμως,   είναι αντικείμενο που θα μπορούσε να απασχολήσει τη δικαιοσύνη   και να οδηγήσει στο αυτόφωρο τους υπαίτιους διαμεσολαβητές αυτής της ληστείας. Όπως δεν είναι αντικείμενο για τη  δικαιοσύνη  το σημερινό καθεστώς δουλείας,  που βιώνουν οι εργαζόμενοι, όπως και  οι  σκανδαλώδεις αυξήσεις  κερδών εταιριών –υπάρχουν σήμερα εταιρίες που έχουν αύξηση κερδών πάνω από 4000%- και μάλιστα σε καθεστώς «κρίσης»! Κρίσης για ποιους;
Φυσικά,  ούτε   η πείνα, η ανέχεια, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ούτε καν ο υποσιτισμός χιλιάδων νέων παιδιών -που μάλιστα κάποια από αυτά λιποθυμούν στα σχολεία σε ώρες μαθήματος- είναι αντικείμενο παρέμβασης της…  δικαιοσύνης !  Ούτε η βαρβαρότητα της στέρησης τροφής και θέρμανσης σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, από ότι φαίνεται, είναι αντικείμενο παρέμβασης της δικαιοσύνης!  Ούτε τα χαράτσια! Η μάλλον αυτά από τη… δικαιοσύνη κρίθηκαν…  «νόμιμα και συνταγματικά»! Τα χαράτσια  που έχουν  ως άμεσο στόχο  τη  ληστεία-κατάσχεση  των μικρών περιουσιών.
 Και βέβαια, μέσα σ’ αυτήν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, αυτοί που έχουν την εξουσία, σε αγαστή συνεργασία με το πολιτικό τους προσωπικό, καλλιεργούν έντεχνα τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό και στρέφουν τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης! Καθώς δε, βαθαίνει η οικονομική αφαίμαξη και η ανέχεια του πληθυσμού,  υπάρχει μεγάλος κίνδυνος  ενεργά μια κοινωνική ομάδα να στραφεί  εναντίον άλλης,  ώστε να μένουν πάντα στο απυρόβλητο αυτοί που έχουν το χρήμα στα χέρια τους, κατευθύνοντας τις σκέψεις μας  όχι στο πώς αυτά   τα μυθικά ποσά, που έχουν στην κατοχή τους, προέκυψαν,   αλλά σε ποιες τράπεζες  έχουν κατατεθεί!  Έτσι, για την   αποκάλυψη μιας τέτοια λίστας η δικαιοσύνη θεωρεί ότι… «παραβιάστηκαν» τα προσωπικά  δεδομένα των καταθετών και όχι πώς προέκυψαν αυτά τα ποσά για τους καταθέτες!
Συνεπώς, η όλη  φιλολογία σήμερα γύρω από τις λίστες καθώς και η αστραπιαία παρέμβαση της δικαιοσύνης ενάντια στο δημοσιογράφο  που αποκάλυψε τη φερόμενη ως λίστα Lagarde, δεν έχει άλλο στόχο από το να τρομοκρατήσει  και να αποπροσανατολίσει τη μεγάλη μερίδα του λαού που θίγεται βάναυσα από τη βαρβαρότητα και των νέων επικείμενων μέτρων. Αποδεικνύεται δε, ότι  η λίστα είναι ένα ακόμη εργαλείο, όπως και πολλά άλλα που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται από τους έχοντες την εξουσία που σκοπό έχει να προφυλάξει και  να κρύψει  από το λαό    τους πραγματικούς  ληστές, τους καπιτα-λιστές!!!
Ομοίως,  αποδεικνύεται  ότι η δικαιοσύνη δεν είναι καθόλου τυφλή, αλλά έχει ζηλευτή όραση. Απλώς βλέπει ταξικά!  
29/10/12

Δεν υπάρχουν σχόλια: