Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Απροκάλυπτα υπέρ των εργοδοτών η «Αυτόνομη Παρέμβαση»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ


   Τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργοδοτών απέδειξε έμπρακτα, για μια ακόμα φορά, ότι υπηρετεί η παράταξη της «Αυτόνομης Παρέμβασης»(ΑΠ) (της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) που πλειοψηφεί στη διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου.
 
   Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΝΤ Θ. Βασιλόπουλος, επικεφαλής της ΑΠ στη ΓΣΕΕ, παρουσίασε χτες στο ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων το προϊόν των διαβουλεύσεων με τον εργοδοτικό Σύνδεσμο της Διεθνούς Ναυτικής Ενωσης και ζήτησε την εξουσιοδότηση από το ΔΣ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης πάνω σε αυτό το πλαίσιο. Και μόνο που ζήτησε και έλαβε τελικά την εξουσιοδότηση του ΔΣ, παραβίασε την απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης, όπου ρητά είχε αποφασιστεί πως όποια πρόταση κι αν κάνουν οι εργοδότες αυτή θα περάσει μέσα από Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

    Στην πρόταση αυτή προβλέπεται σύμβαση με πάγωμα μισθών μέχρι 31 /12 /2013. Μετά από αυτή τη σύμβαση, επιστροφή στην παλιά σύμβαση! Και σαν να μη φτάνει αυτό, η ίδια η ΑΠ, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι οι εκπρόσωποί της στο ΔΣ, πρότεινε στην εργοδοσία οι εργαζόμενοι που νεοπροσλαμβάνονται ή βρίσκονται στα τέσσερα πρώτα κλιμάκια, να υποστούν μείωση των αποδοχών τους κατά 100 ευρώ. Μάλιστα, ήταν τόσο περιχαρής από το περιεχόμενο αυτής της σύμβασης που την παρουσίασε ως πιλότο και για άλλους κλάδους. Τελικά η πρόταση αυτή ψηφίστηκε με 8 ψήφους υπέρ (ΑΠ) και 2 κατά (ΔΑΣ).

    Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ Ναυτιλιακών αρνήθηκαν την υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης, που είναι λαιμητόμος για τους εργαζόμενους, και απαίτησαν να εφαρμοστεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και η πρόταση αυτή να περάσει μέσα από τους εργαζόμενους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: