Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Αποστολή τους να φορτώσουν την κρίση στο λαό...και η "παραίτηση" Ράπανου




Γρηγοριάδης Κώστας
«ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ» είπαν τον νέο υπουργό Οικονομικών, Β. Ράπανο, γερμανικά περιοδικά όπως το «Der Spiegel». «Αριστερή Συνιστώσα» της κυβέρνησης αποκαλείται η ΔΗΜΑΡ. Οι «Financial Times» πάλι χαρακτήρισαν το ΠΑΣΟΚ «μικρό κόμμα της αριστεράς».Γενικώς ...πήξαμε στην «αριστερά» και δεν το καταλάβαμε! Κι όλα αυτά χωρίς να εμπλακεί στο όλο πράγμα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά αφού ήταν γραμμένο στη μοίρα της χώρας να ηγηθεί ο Αντώνης Σαμαράς της πρώτης «αριστερής» κυβέρνησης μετά τη μεταπολίτευση, τι να γίνει... Απλά μην πάθει κανένα ...ψυχολογικό ο άνθρωπος.
Αυτό που θα τον σώσει θα είναι ότι σύντομα η κυβέρνηση θα αρχίσει να εφαρμόζει την πολιτική της (αν δεν έχει αρχίσει ήδη) κι αυτή θα είναι κανονικότατα αντιλαϊκή με όλη τη σημασία της λέξης. Εστω κι αν έτσι που έχουμε μπλέξει οι λέξεις αυτές έχουν χάσει κάθε σημασία.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ πως η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για να συζητήσει θέματα «αναθεώρησης» του μνημονίου. Ολα μπορούν να αναθεωρηθούν όταν η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και στην Ευρώπη και στον πλανήτη ολόκληρο.
Μόνο που μπορούν να αναθεωρηθούν και προς το χειρότερο. Και αυτό ακριβώς πρόκειται να γίνει όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.
Οσο περισσότερο ζορίζονται τόσο περισσότερο έχουν ανάγκη να «ξεζουμίσουν» τους εργαζόμενους. Αλλωστε, ομολογούν και οι ίδιοι ότι αυτό που στην πραγματικότητα ψάχνουν δεν είναι ρυθμίσεις ανακούφισης, αλλά «πιο έξυπνα μέτρα» που να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Κι ένας «έξυπνος» τρόπος θα είναι - όπως πάντα - να προσπαθούν να στρέψουν τη μία ομάδα απέναντι στην άλλη. Να διχάσουν το λαό με τον χειρότερο τρόπο. «Δημόσιοι» εναντίον «ιδιωτικών», «φοροφυγάδες» εναντίον «συνεπών στις υποχρεώσεις τους». Τέτοια πράγματα.

Παπαγεωργίου Βασίλης






Ξέρουν, βλέπετε, πολύ καλά τι σημαίνει το αν ο κόσμος ενωθεί εναντίον τους.



Πηγή: Ριζοσπάστης


Τελικά ο κ Ράπανος παραιτήθηκε για λόγους υγείας, τώρα που θα βρεθεί άλλος τραπεζίτης;

Αλλά από πού παραιτήθηκε ο Ράπανος; Από υπουργός Οικονομικών, που δεν ορκίστηκε ποτέ; Δηλαδή, αν παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών και ο περιπτεράς της γειτονιάς μου, θα γίνει πρώτη είδηση στο Μεγκάλο Κανάλι; Θα το παίζουν όλα τα ΜΜΕ και θα προσάπτουν και τις επιστολές φιλοφρόνησης για να μας πείσουν πως όντως ο περιπτεράς παραιτήθηκε;

Όχι, δεν είναι θέμα πως σύσσωμη η κυβέρνηση δεν πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να απαιτήσει, να συζητήσει, να διαπραγματευθεί τα περί μνημονίου.
Όχι, δεν είναι θέμα πως στις Βρυξέλλες αποστέλλεται (για διακοπές προφανώς) ο χωρίς αρμοδιότητες (τουλάχιστον όπως προκύπτει από το Ελληνικό Σύνταγμα, για το Γερμανικό θα σας γελάσω…) Κάρολος Παπούλιας.
Όχι, δεν είναι είδηση σοβαρή το ότι ουσιαστικά δεν έχουμε κυβέρνηση, αλλά ένα τουρλουμπούκι που άγεται και φέρεται, κρύβεται πίσω από ασθένειες και ιατρικές συμβουλές (κάτι σαν τον Άκη δηλαδή, που άρχισε να το παίζει τρελός κυκλοφορώντας γυμνός μέσα στον Κορυδαλλό)…

Η είδηση της ημέρας, για τα παντός καιρού και προβλημάτων κυβερνητικά ΜΜΕ, είναι η παραίτηση του Ράπανου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: