Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ. «Ανάπτυξη» και για το λαό ... ξερό ψωμί


Κραδασμοί και ανταγωνισμοί στο εσωτερικό του κόμματος

    Βαφτίζοντας το κρέας - ψάρι, ο Φ. Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αναγόρευσε σε «σημαντική διεκδίκηση» τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και τη διεκδίκηση μέτρων υπέρ της «ανάπτυξης», δηλαδή της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

  Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. μάλιστα, αξίωσε ο στόχος της «ανάπτυξης» να ενταχθεί στην «οικονομική διακυβέρνηση» της ΕΕ, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι έτσι μπορούν «να εξασφαλιστούν εκείνες οι ρυθμίσεις που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την ελληνική κοινωνία». Ο ίδιος είπε ότι «τα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί, στη βάση του μνημονίου, δεν είναι μόνο αδυσώπητα, αλλά είναι και αναποτελεσματικά», κρύβοντας ότι αυτά τα μέτρα δεσμεύεται να προωθήσει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ότι το μνημόνιο δεν είναι παρά εξειδίκευση της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ, στο όνομα της οποίας πίνει νερό.

  Στο μεταξύ, οι «κραδασμοί» συνεχίζονται στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ. Ο Δ. Χατζησωκράτης υπέβαλλε την παραίτησή του απ' τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του κόμματος, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τον αποκλεισμό του απ' τη Βουλή, μετά την απόφαση του Φ. Κουβέλη να κρατήσει την έδρα της Β' Αθήνας και όχι της Αιτωλοακαρνανίας. Ο Δ. Χατζησωκράτης θεωρεί ότι η μη συμμετοχή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος θα υποβαθμίσει την παρουσία της σε θέματα του τομέα ενασχόλησής του.

  Αλλα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. διαρρέουν τον προβληματισμό τους για τις διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος και για το ενδεχόμενο να λάβουν αυτές πιο συγκροτημένο χαρακτήρα, ακόμα κι αν εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: