Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ


ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: «Μαδρίτη. Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν τη Δευτέρα αυθόρμητη διαδήλωση (...) "Είναι απαράδεκτο. Τα προβλήματα του ισπανικού κράτους δεν οφείλονται στους δημόσιους υπάλληλους. Δεν είναι δικό μας λάθος" είπε ο Μιγκέλ Κοντρέρας, ένας 28χρονος νοσηλευτής» (στο ΒΗΜΑ).
ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ: «Η χώρα μας έλαβε πακτωλό δισεκατομμυρίων για μεγάλα έργα υποδομής και για την κοινή αγροτική πολιτική κατά την εφαρμογή των τριών Κοινοτικών Πλασίων Στήριξης» (στα ΝΕΑ).
Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ: «Μια μεγάλη, διπλή, αδικία συνεχίζει να συντελείται (...) το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει αναγορεύσει σε ταμπού την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ: «Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλησε να αποτελέσει η χώρα του το "σύγχρονο παράδειγμα κομμουνισμού" (...) αν αυτό ήταν το ουσιαστικό περιεχόμενο των εκλογών, τότε (...) η χώρα μας έχει, τρόπον τινά, αναδειχθεί ο "αδύναμος κρίκος" του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κόσμου (...) Ολα αυτά βεβαίως μπορούν να ισχύουν όσο η Ελλάδα παραμένει "αδύναμος κρίκος" - ακριβώς όπως το 1943-1949» (ο Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).
ΤΑ ΚΟΛΑΟΥΖΑ: «Το ΚΚΕ δεν μπόρεσε (...) να πείσει το δικό του κόσμο (...) Θα επιμείνει στις εμμονές (...) ή θα αποφασίσει να ενωθεί με το μεγάλο ρεύμα αντίστασης και αντεπίθεσης που δημιουργείται - και που εκφράστηκε και εκλογικά;» (ο Καρτερός στην ΑΥΓΗ).
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ: «Η απόφαση του ΚΚΕ να καταθέσει πρόταση νόμου φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την Κουμουνδούρου. Παρά το γεγονός ότι στην αρχή στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν θετικοί στο νομοσχέδιο, εσχάτως το γυρίζουν και λένε ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν την καταγγελία του Μνημονίου εφόσον αυτή οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, δεν συμμερίζεται τη συνολική τοποθέτηση του ΚΚΕ απέναντι στα ζητήματα της κρίσης, γιατί, όπως είπε, συνδέει την απάντηση στη σημερινή οικονομική κρίση "με ζητήματα που είναι έξω από το δικό μας στρατηγικό προσανατολισμό, όπως αυτό της απομάκρυνσης από την ΕΕ"» (στο ΕΘΝΟΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: