Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Συνεχίζουν την απεργία τους οι Χαλυβουργοί !!

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το σωματείο των εργαζομένων της Χαλυβουργίας αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να συνεχιστεί η απεργία.
Οι απεργοί διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους, ενώ έχουν απορρίψει τις προτάσεις της διοίκησης της εταιρείας για μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.
Στη μυστική ψηφοφορία που έγινε, 169 ψήφισαν ΝΑΙ και μόνο 5 χαλυβουργοί είπαν όχι στη συνέχιση της απεργίας.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας κ. Παυλάκης:«Καλούμε τα ΜΑΤ να φύγουν από το εργοστάσιο και την ιδιοκτησία να πάρει πίσω άμεσα τις απολύσεις».

Πηγή: redflyplanet.blogspot.com

ΙΣΠΑΝΙΑ: Βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων


ΜΑΔΡΙΤΗ.--
Πυρ κατά των διαδηλωτών με σφαίρες από καουτσούκ άνοιξε η ισπανική αστυνομία τα ξημερώματα της Παρασκευής, τόσο στη Μαδρίτη, όσο και στη Βαρκελώνη και αλλού μετά το τέλος των διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 6 άνθρωποι και να συλληφθούν άλλοι 7. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μετά το τέλος της πορείας στη Μαδρίτη, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε μικρές ομάδες διαδηλωτών, ενώ ξυλοκόπησαν με γκλομπς άλλους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.
Είχαν προηγηθεί μαζικότατες διαδηλώσεις (στη Μαδρίτη υπολογίζεται πως συμμετείχαν πάνω από 100.000 άνθρωποι) κατά την «ημέρα δράσης» που είχε κηρυχθεί για την Πέμπτη από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις CCOO και UGT, οι συμβιβασμένες ηγεσίες των οποίων προχώρησαν σ' αυτή τη δράση κάτω από τις πιέσεις των ίδιων των εργαζομένων, ωστόσο παραπέμπουν σε γενική απεργία για το ...Σεπτέμβρη.
Οι διαδηλωτές αντιδρούν στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τις περικοπές ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δυόμισι χρόνια, που εμπεριέχουν αύξηση του ΦΠΑ, κατάργηση φορολογικών ελαφρύνσεων για τη στέγαση, περικοπή των επιδομάτων ανεργίας, κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων για τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και δρομολογούνται και ιδιωτικοποιήσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικές υποδομές.
Οι κινητοποιήσεις αυτές εκφράζουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, στερούνται ωστόσο προσανατολισμού αφού το πολύ ζητούν μια διαφορετική διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος, χωρίς να βγαίνουν από τα πλαίσια του. Με το δικό τους πλαίσιο στηρίζουν τις κινητοποιήσεις οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις των Επιτροπών Εργατικής Ενότητας όπου συμμετέχουν τα μέλη, στελέχη και οι φίλοι του ΚΚ Λαών της Ισπανίας, που προβάλλουν την ανάγκη να βαθύνει ο αγώνας σε ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου.

Πηγή

Μπορούν χωρίς αφεντικά



Παπαγεωργίου Βασίλης
Εξακόσιες επιχειρήσεις έκλεισαν στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού Συνδέσμου Βιομηχάνων. Σε καμιά απ' αυτές δεν προηγήθηκε απεργία. Τα εργοστάσια έκλεισαν σαν αναγκαστικό αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης.Κοντά 1,5 εκατομμύρια έχουν φτάσει οι άνεργοι. Εχουν απολυθεί από επιχειρήσεις στις οποίες επίσης δεν έχει γίνει απεργία. Οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι επίσης άμεσο αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης (είναι άλλο πράγμα η ανεργία σε «ομαλές» συνθήκες όταν οι καπιταλιστές «παράγουν» και χρησιμοποιούν την ανεργία πιέζοντας έτσι και προς τα κάτω τους μισθούς).
Για το ξεπέρασμα αυτής της κρίσης καταστρέφονται και κεφάλαιο και εργαζόμενοι.
Αυτήν την αλήθεια προσπαθούν να αποφύγουν διάφοροι, γιατί η αποδοχή της δείχνει στους εργάτες με τι έχουν να παλέψουν. Οτι για να εξαλειφθούν τα αποτελέσματα της κρίσης, που η ίδια είναι αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, πρέπει να φύγει από τη μέση η αιτία, δηλαδή το καπιταλιστικό κέρδος, δηλαδή η ιδιοποίηση από τους καπιταλιστές της κοινωνικά παραγόμενης εργασίας.
Κι όμως η «Καθημερινή» με το χτεσινό κύριο άρθρο της ισχυρίζεται ότι η «Χαλυβουργία» απειλείται με κλείσιμο «όχι λόγω της κρίσης» αλλά γιατί «ένα τμήμα των συνδικαλιστών δεν ενδιαφέρεται για τη διατήρηση πολύτιμων θέσεων εργασίας». Γνωρίζει ο αρθρογράφος πως πρώτοι απ' όλους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι εκλεγμένοι από αυτούς συνδικαλιστές ενδιαφέρονται να είναι ανοιχτά τα εργοστάσια. Σπεκουλάρει, όμως, για να καλύψει το μόνο πραγματικό γεγονός: Οτι οι καπιταλιστές -και ο συγκεκριμένος, ο Μάνεσης- προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση χτυπώντας τους εργάτες. Γνωρίζουν πως αυτό στο οποίο επιμένει ο Μάνεσης είναι να δουλεύουν οι εργάτες στο καμίνι με 500 ευρώ μισθό. Οι εργάτες από τη μεριά τους ξέρουν πως μπορούν να έχουν και ικανοποιητικό μεροκάματο και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, όταν ο πλούτος που παράγουν δεν πάει στο σεντούκι του Μάνεση. Αυτό είναι το πρόβλημα. Σ' αυτό το πρόβλημα ζητάει λύση η «Καθημερινή» με τσάκισμα των εργατών. Ε, οι εργάτες έχουν διαφορετική απάντηση στο πρόβλημα: Μπορούν χωρίς αφεντικά!

Πηγή

Ασκήσεις βρώμικου πολέμου των ΗΠΑ στην Αττική


Μια ακόμα συνεκπαίδευση αμερικανικών και ελληνικών ειδικών δυνάμεων ολοκληρώθηκε χτες

Φωτογραφία από την άσκηση συνεκπαίδευσης Ελλάδας - ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε χτες
Εντείνεται, με πολεμικές ασκήσεις παντός είδους επί ελληνικού εδάφους, η προετοιμασία της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, μπροστά στο ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία και το Ιράν. Ταυτόχρονα, βαθαίνει και η ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης. Σ' αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε χτες η διμερής άσκηση μεταξύ Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία διεξήχθη το διάστημα 9-20 Ιούλη 2012 σε περιοχές της Αττικοβοιωτίας.
«Σκοπός της άσκησης - σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ που εκδόθηκε με την ολοκλήρωσή της - ήταν η συνεκπαίδευση στη διάσωση σε εχθρική περιοχή, στις πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης, στην εκτέλεση καταρρίχησης "fast rope" και στην εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης ημέρα και νύχτα».
Στην άσκηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς στελέχη από το ΕΤΑ, τη ΔΥΚ, τη Ζ' ΜΑΚ και τη 31 ΜΕΕΔ, ενώ από πλευράς ΗΠΑ προσωπικό από το 352d Special Operation Group της Πολεμικής τους Αεροπορίας. Στην πραγματικότητα, οι εκπαιδευόμενοι είναι οι Αμερικανοί, ενώ οι ελληνικές δυνάμεις παίζουν επικουρικό ρόλο κυρίως για προσομοίωση με εχθρικές δυνάμεις.
Η άσκηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ασκήσεων «συνεκπαίδευσης» μεταξύ Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Η προηγούμενη είχε γίνει στις 5-19 Ιούνη 2012, επίσης σε περιοχές της Αττικοβοιωτίας, με βασικό αντικείμενο τη διάσωση σε εχθρική περιοχή και την εκτέλεση καταρρίχησης, όπου συμμετείχαν από πλευράς των ΗΠΑ κυρίως χερσαίες δυνάμεις. Καθόλου καθησυχαστική δεν είναι η διαβεβαίωση από το ΓΕΕΘΑ ότι πρόκειται για «προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα».
Η περιγραφή των ασκήσεων αυτών, από μόνη της παραπέμπει σε ειδικές επιχειρήσεις και σε αποστολές «ανορθόδοξου πολέμου», όπως αυτός που διεξάγεται την παρούσα περίοδο επί του συριακού εδάφους, αλλά και με διάφορους τρόπους στο έδαφος του Ιράν.
Ασκήσεις τέτοιου είδους παραπέμπουν σε ειδικές επιχειρήσεις «βρώμικου» πολέμου στο εσωτερικό άλλων χωρών. Καθόλου συμπτωματικά, πέρσι το καλοκαίρι ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., το μνημόνιο για το «συντονιστικό κέντρο ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ», όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι «δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων» των ΗΠΑ, που είναι γνωστές για τις επιχειρήσεις «βρώμικου» πολέμου στο έδαφος άλλων χωρών.
Υπενθυμίζεται ότι στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας, στη διάρκεια της ΝΑΤΟικής εισβολής στη Λιβύη, είχαν εγκατασταθεί 300 Αμερικανοί για κάθε είδους αποστολές στην ευρύτερη περιοχή και είναι άγνωστο εάν και πόσοι παραμένουν ακόμα εκεί.
Επρόκειτο για μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μέχρι τις αφρικανικές ακτές. Η δύναμη περιελάμβανε και τρία ελικόπτερα, με αποστολή τον εντοπισμό και τη διάσωση πληρωμάτων των μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ και των άλλων ΝΑΤΟικών χωρών με το αντίστοιχο προσωπικό πτήσης και υποστήριξης.
Να σημειωθεί τέλος ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, επισκέφθηκε προχθές την κορβέτα «Lahav» του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ, που είχε καταπλεύσει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Ωστόσο η ανακοίνωση εκδόθηκε χτες, μετά την αναχώρηση του πλοίου, σε εφαρμογή της ισραηλινής τακτικής να μην αποκαλύπτουν τις κινήσεις τους.

Πηγή

Δε δίνουν δεκάρα για «το δικαίωμα στην εργασία»!

Από τη μία πλευρά πανηγύριζαν για την ωμή επίθεση ενάντια στους εργάτες της «Χαλυβουργίας» κι από την άλλη ισχυρίζονταν ότι ...πονάνε για το δικαίωμα στην εργασία! Ποιοι; Στελέχη της κυβέρνησης, των κομμάτων που τη συναποτελούν, αλλά και «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι - εκείνοι που εδώ και μέρες συμπρωταγωνιστούν σε μια άθλια επίθεση λάσπης ενάντια στους ηρωικούς απεργούς. Ετσι, οι ίδιοι που από νωρίς χτες γέμιζαν τα τηλεπαράθυρα, τα ραδιόφωνα και το διαδίκτυο με διαπιστώσεις για το πόσο απαραίτητη ήταν για ...την προστασία της ανάπτυξης η επίθεση που έγινε με τα ΜΑΤ και τα χημικά, είχαν το θράσος να φοράνε από πάνω και την προβιά του συμπαραστάτη των εργατών. Σε όποιον έβγαινε και κατήγγειλε την ωμή καταστολή τολμούσαν να ουρλιάζουν ότι «δεν αφήνετε τους εργάτες να δουλέψουν» ... όπως έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Πλεύρης στην τηλεόραση της ΝΕΤ. Αντίστοιχα, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τασούλας τόνιζε στο ραδιόφωνο πως η παρέμβαση στην «Ελληνική Χαλυβουργία» δείχνει ότι εφαρμόζεται ο νόμος και προστατεύεται το δικαίωμα στην εργασία, ενώ την προστασία του ίδιου δικαιώματος θυμήθηκε χτες και το ΠΑΣΟΚ...
Λένε ότι έκαναν την γκανγκστερική ενέργεια για να μπουν στο εργοστάσιο για να επιβάλουν το δικαίωμα στην εργασία των χαλυβουργών που ήθελαν να δουλέψουν. Και ποιοι μπήκαν στο εργοστάσιο; Τα διευθυντικά στελέχη και μερικοί απεργοσπάστες μετρημένοι στα δάκτυλα των δύο χεριών που πληρώνονταν από τον Μάνεση σε όλη τη διάρκεια της απεργίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των χαλυβουργών απεργούν και μαζί τους είναι και οι απολυμένοι. Αλλά πού ήταν όλοι αυτοί, που δήθεν πονάνε για το δικαίωμα στην εργασία, τα βράδια που οι 120 απολυμένοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» γυρνούσαν στα σπίτια τους και ανακοίνωναν στις γυναίκες και τα παιδιά τους πως ο Μάνεσης τους πέταξε στο δρόμο; Πού ήταν όταν δεκάδες χιλιάδες εργάτες όλα τα τελευταία χρόνια (πριν και μετά την κρίση) μάθαιναν ότι πρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους με το επίδομα του ΟΑΕΔ, ενώ η ακρίβεια, τα χαράτσια, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας «τσακίζει κόκαλα»; Πού ήταν όλοι αυτοί οι ...φίλοι των εργατών όταν επιχειρηματίες τσέπωναν επιδοτήσεις και μετακόμιζαν έπειτα σε άλλες χώρες με φτηνότερο «κόστος»; Οταν επιχειρηματίες παρατούσαν υποδομές (εργοστάσια, μηχανήματα κλπ. που μόνο στη Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία των βιομηχάνων έκλεισαν 600 επιχειρήσεις) αδιαφορώντας για το αν αυτές μπορούν να συμβάλουν στην ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, αγωνιώντας μόνο για το γρήγορο και εύκολο κέρδος τους;...
Ηταν στο πλευρό του μεγάλου κεφαλαίου. Ηταν υποστηρικτές της «ανταγωνιστικότητας» και της «επιχειρηματικότητας» (στο όνομα των οποίων άλλωστε πανηγύριζαν και για το χτύπημα σε βάρος των απεργών), υπέρμαχοι δηλαδή της πολιτικής που έχει εκτοξεύσει τους ανέργους σε πάνω από 1, 5 εκατομμύριο, που μόνο στη Βόρεια Ελλάδα έχει βάλει «λουκέτο» σε εκατοντάδες επιχειρήσεις μόνο μες στο 2012. Είναι αυτοί που ζεσταίνουν την πλάτη του Μάνεση και κάθε Μάνεση για να μπορεί να απολύει όποτε και όσους βολεύει τα κέρδη του. Είναι αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους για την αύξηση της ανεργίας γιατί έτσι μπορούν οι μεγαλοεργοδότες να εκβιάζουν τους εργάτες να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς Ασφάλιση, χωρίς τίποτα άλλο παρά μόνο την ...εντύπωση ότι έχουν δουλειά.
Δεν πρόκειται απλά για επικίνδυνη υποκρισία. Δεν είναι απλά ψεύτικη συμπάθεια για τους εργάτες και όλο το λαό που με ευθύνη κυβέρνησης - τρόικας - δυνάμεων του ευρωμονόδρομου βυθίζονται στην εξαθλίωση και μαζί εκβιάζονται με κάθε τρόπο «για να μη βγάζουν ούτε κιχ». Είναι - ταυτόχρονα - και μια καλοσχεδιασμένη επίθεση στην ίδια τη συνείδηση των εργατών για να πειστούν πως το μαύρο είναι άσπρο, για να μάθουν να «διαβάζουν» την πραγματικότητα όχι όπως είναι, αλλά όπως οι εκμετάλλευτές τους θέλουν να τους την παρουσιάζουν. Βάλθηκαν να πείσουν τους εργάτες πως γίνεται να συνυπάρχει το δικαίωμα των καπιταλιστών στον πλουτισμό και την εκμετάλλευση και το δικαίωμα των εργατών στην εργασία και την ανθρώπινη ζωή.
Να μην περάσει. Να δυναμώσει οργανωμένα η διαφώτιση, πλατιά, αποφασιστικά. Να βγουν συμπεράσματα. Να εμπιστευτεί η εργατική τάξη την πείρα της, τη ζωή που αδιάψευστα μαρτυρά πως τα δικά της τα συμφέροντα και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας είναι ασυμβίβαστα.

Παλλαϊκή οργή για την άγρια καταστολή

ΑΜΕΙΩΤΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εκατοντάδες είναι τα ψηφίσματα συνδικάτων που καταγγέλλουν το χτύπημα του ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών και καλούν τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη τους. Μεταξύ άλλων ψηφίσματα έβγαλαν:
Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, που καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.
Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η οποία καταδικάζει την κατασυκοφάντηση του δίκαιου αγώνα τους από «όλα τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ».
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, τονίζοντας πως ο αγώνας των χαλυβουργών «είναι αγώνας που αναπτύσσει παραπέρα την ταξική αλληλεγγύη, απαραίτητο όπλο στους καθημερινούς δύσκολους αγώνες».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, που αναδεικνύει ως μονόδρομο την αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών.
Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, δηλώνοντας ότι «οι ενέργειες της κυβέρνησης δεν πρόκειται να μας σταματήσουν».
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας, το οποίο σημειώνει πως «το χτύπημα στους απεργούς χαλυβουργούς είναι χτύπημα απέναντι σε όλη την εργατική τάξη και σαν τέτοιο πρέπει να απαντηθεί. Απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση να υψωθεί αποφασιστικός ταξικός αγώνας».


Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, που καταγγέλλει τους «εκμεταλλευτές της τάξης μας που μαζί με τις κυβερνήσεις τους, ενωμένοι, χτυπούν τους εργάτες και όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή».Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους απεργούς και «θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας».
Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, που τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός μιας χώρας με 1,5 εκατ. ανέργους το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται το μεγάλο κεφάλαιο, τα πραγματικά αφεντικά».
Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, που καταγγέλλει πως «η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δίνει απροκάλυπτα μαθήματα υποταγής στον βιομήχανο Μάνεση και στους ομοίους του».
Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το οποίο επισημαίνει ότι στόχος της επίθεσης της κυβέρνησης «είναι γενικά το κίνημα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και της φτωχής αγροτιάς, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι τα μέτρα που ετοιμάζει θα ξεσηκώσουν θύελλα λαϊκών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων και θέλουν να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν το λαό και το εργατικό κίνημα».
Ακόμα καταγγελίες ενάντια στο χτύπημα των χαλυβουργών έχουν βγάλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η Πανελλαδική Ενωση Εργατοτεχνιτών και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιίων - Πυρηνελαιουργείων - Σπορελαιουργείων - Καλλυντικών και Απορρυπαντικών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας, η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ο Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, η Επιτροπή Ανέργων Χαλκίδας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς.
Από τη Βόρεια Ελλάδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Πωλητών, Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας, η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Επιθεωρητών Πωλήσεων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εταιρείας «ΤΣΑΝΤΑΛΗ», το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΠΣΙΚΟ Βόρειας Ελλάδας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, το Σωματείο ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Δέρματος Θεσσαλονίκης, το Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, το Συνδικάτο Καπνεργατών «ΠΑΓΚΑΠΝΕΡΓΑΤΙΚΟ», ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, το Σωματείο Τουρισμού - Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων και Βοηθών Ανελκυστήρων, η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Κλαδικό Σωματείο κλωστοϋφαντουργών «ΚΛΩΘΩ», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, το Σωματείο Οικοδόμων Νάουσας, το Σωματείο Εποχικών Νάουσας, το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Νάουσας, το Σωματείο Ξυλουργών Νάουσας και το Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση «Μπουτάρη», η Ενωση Τεχνικών Ραδιοφώνου Μακεδονίας - Θράκης.
Από την Κρήτη η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλληλων Νομού Ηρακλείου, η Σωματειακή Επιτροπή των εργαζομένων στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου που βρίσκονται σε πολύμηνο απεργιακό αγώνα, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου, το Εργατικό Κέντρο Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Χανίων, το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Νομού Χανίων.
Από τη Σάμο τα Σωματεία στα Ξενοδοχεία, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβασίου, το παράρτημα Τεχνικών ΔΕΗ, Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Εργου.
Από την Αχαΐα το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγίου, το Σωματείο Εργαζομένων ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ 3Ε, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ, το Συνδικάτο Μετάλλου, το Σωματείο ΠΑΚΟ 3Ε Αιγίου, το Συνδικάτο Εμπορίου - Υπηρεσιών, το Συνδικάτο Φριγκογκλάς.
Ακόμα οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Νομού Κέρκυρας, Νάξου, Εύβοιας, Χίου. Επίσης η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας, η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας, οι Λαϊκές Επιτροπές Αλικαρνασσού και Μαλεβιζίου, οι Επιτροπές Αγώνα Βουτών - Γοργολαΐνη, Νοτίων και Δυτικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου.
Επίσης οι φοιτητικοί σύλλογοι Χημικού, Φυσικού και ΤΕΤΥ Πανεπιστημίου Ηρακλείου, ο Σύλλογος Σπουδαστών Μουσικής Τεχνολογίας Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Η απεργία συνεχίζεται κανονικά


Αντε και έσπασαν την απεργία στον Ασπρόπυργο (που δεν την έσπασαν...). Με το κεντρικό τους πρόβλημα, την καπιταλιστική κρίση, τι θα κάνουν; Με τους εργάτες στην Ινδία τι θα κάνουν; Με τους υπαλλήλους στην Ισπανία τι θα κάνουν;
Επειδή τσακίζουν στην πείνα τους ανίατους νομίζουν πράγματι πως μπορούν να ξεμπερδεύουν έτσι εύκολα με κάθε άνθρωπο που έχει το ελάττωμα «να σκέφτεται»;

***
 
Κάτω από άλλες συνθήκες το θέμα με το Ασυλο Ανιάτων, όπου η κυβερνητική πολιτική έχει καταδικάσει σε θάνατο ανθρώπους που δεν μπορούν καν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους, θα ήταν κεντρικό θέμα.
Χάθηκε μέσα στον ορυμαγδό της γκανγκστερικής επίθεσης ενάντια στους απεργούς χαλυβουργούς. Αλλά παραμένει πρόβλημα - σημαία για την απανθρωπιά ενός συστήματος που για να εξασφαλίσει κέρδη στους καπιταλιστές δημιουργεί τον ένα Καιάδα μετά τον άλλον.

***
 
Νύχτα γίνονται όλες οι βρώμικες δουλειές. Νύχτα είχε στείλει ο Ρωμαίος, του ΠΑΣΟΚ, τα ΜΑΤ να σκάσουν τα λάστιχα στα τρακτέρ των αγροτών. Νύχτα κίνησαν εισαγγελέας και ΜΑΤ, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, για το γκανγκστερικό χτύπημα στους χαλυβουργούς.

***
 
Μαστίγιο και καρότο πάει το θέμα της είσπραξης των φόρων.
Σήκωσαν το μαστίγιο και απείλησαν με παρακρατήσεις μισθών ως και κατασχέσεις σπιτιών.
Δεν κουνήθηκε φύλλο. Οταν ο άνθρωπος δεν έχει να πληρώσει οι απειλές πέφτουν στο κενό.
Τώρα το ρίχνουν στο καρότο: «Πάρε κόσμε», διαλαλούν εφημερίδες και κανάλια με αφορμή τη «σκέψη» κυβερνητικών στελεχών να αυξηθούν σε 60 οι δόσεις για την πληρωμή των διαφόρων φορολογικών χαρατσιών.
Ελπίζει, λένε, η κυβέρνηση ότι έτσι έστω και αργά θα μαζευτούν οι φόροι. Γιατί το γεγονός είναι ένα: Θέλουν να εισπράξουν μια ντουζίνα δισ. και έχουν μπει στα ταμεία μόνο 700 εκατομμύρια.
Και με το μαστίγιο και με το καρότο το γεγονός παραμένει ένα: Οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν.

***
 
Ετοιμοι από ...την Πέμπτη, κάτι Οικονόμου και Πορτοσάλτε στον «Σκάι» πανηγύριζαν με την τσίμπλα στο μάτι το πρωί της Παρασκευής ότι έσπασε η απεργία στη «Χαλυβουργία» και ότι το μόνο πρόβλημα είναι κάτι «Παμίτες» που εμποδίζουν τους εργαζόμενους να πιάσουν δουλειά.
Θέλει η φωνή του αφεντικού να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Αλλά και «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».
Δεν ήταν μόνο η απόφαση για το χτύπημα έτοιμη από την Πέμπτη. Ηταν και τα σχετικά δελτία Τύπου. Ετσι, όλα, μα όλα, τα αστικά κανάλια, με τη ΝΕΤ πρώτη και καλύτερη, πανηγύριζαν από τα χαράματα ότι «άνοιξε η "Χαλυβουργία", μπήκαν και εργάζονται κανονικά οι εργαζόμενοι».
Θέλανε να περάσουν μήνυμα για το αδιέξοδο του αγώνα. Να σπείρουν απογοήτευση.
Αυτοί που δουλεύουν στους φούρνους χύτευσης χαμογελούσαν.
Κατά το μεσημέρι πια, άρχισαν να λέγονται ψήγματα αλήθειας. Οι απεργοί είναι έξω από το εργοστάσιο, συνεχίζουν, ενώ χιλιάδες είναι εκεί, αλληλέγγυοι, μαζί τους.
Αυτοί που έδωσαν την εντολή για τα πανηγύρια ξέρουν καλά πως το επίδικο είναι το χτύπημα των απεργών, το «μάθημα» υποταγής σ' όσους έχουν φωτεινό παράδειγμα αυτήν την απεργία. Αλλά δεν τους βγήκε.

***
 
Το άρθρο στην «Καθημερινή» αποκαλύπτει: Οτι θέλουν τους εργάτες ανοργάνωτους. Να είναι έρμαια στις ορέξεις του καπιταλιστή.
Αποκαλύπτει επίσης ότι ο Μάνεσης παράλληλα με το χτύπημα των εργατών επιδιώκει και νέα προνόμια. Γι' αυτό μιλάει για «εχθρική στάση του κράτους». Τι ζητάει; Από μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ως κρατικές παραγγελίες.
Δεν ξέρουμε τι θα πάρει απ' αυτά που ζητάει από την κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι πως δε θα πάρει αυτά που ζητάει από τους εργάτες.
Εξάλλου η ίδια η κυβέρνηση έκανε καθαρό πως η επίθεση στη «Χαλυβουργία» δεν έγινε για να ικανοποιηθεί απλά ο Μάνεσης, αλλά για να σταλεί γενικότερο μήνυμα στους «επενδυτές» ότι στο «Ελάντα» το κράτος τούς προστατεύει από τους απείθαρχους εργάτες.
Οι οποίοι, απείθαρχοι, εκεί που ήταν 10 στη νυχτερινή περιφρούρηση της απεργίας, έγιναν χιλιάδες ως το απόγευμα...

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ
Πηγή

Τα ΜΜΕ στο πλευρό του Μάνεση χτυπάνε τη Χαλυβουργία

Απο το πρωί τα ΜΜΕ πήραν θέση στο πλευρό του κράτουςκαι του Μάνεση εναντίον των απεργών της Χαλυβουργίας. Καλοπληρωμένοι σχολιαστές των καναλιών διακυρήττουν τα επιχειρήματα της εργοδοσίας, ζητώντας από τα ΜΑΤ να αποκαταστήσουν την τάξη ενάντια σε "100 απεργούς".
Η πραγματικότητα αποκρύπτεται, τα γεγονότα δε φτάνουν καν στην αίθουσα σύνταξης, η άποψη των εργοδοτών έγινε η αλήθεια των ΜΜΕ. Την ίδια ώρα η ΠΟΕΣΥ  με ανακοίνωσή της δηλώνει τη συμπαράσταση του κλάδου στους απεργούς της Χαλυβουργίας. Δεν καλεί, ωστόσο, τα μέλη της, δημοσιογράφους, να αντιδράσουν στον πλήρη έλεγχο που τους επιβάλλεται από τους αρχισυντάκτες, έστω να προβάλλουν αντίσταση στις εντολές που λαμβάνουν. Ή να επιμείνουν να βγουν στον αέρα οι απόψεις των απεργών.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει την έωλη και αμφιβόλου νομιμότητος απόφαση του εισαγγελέα, για επέμβαση της αστυνομίας στην «Χαλυβουργία Α.Ε.», προκειμένου να σπάσει η απεργία των εργαζομένων, εννιά μήνες μετά από την κήρυξή της. Η απεργία που συνεχίζεται και με πρόσφατη συντριπτική πλειοψηφία των απεργών, με μυστική ψηφοφορία με κάλπη, αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 από τους 120 απολυμένους.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. από τον Νοέμβριο είχε σταθεί στο πλευρό των απεργών της «Χαλυβουργίας Α.Ε.» και στήριζε τον αγώνα τους, παράλληλα με τον παρατεταμένο αγώνα των απεργών δημοσιογράφων στο Alter, Ελευθεροτυπία, Απογευματινή, Φίλαθλο, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά, Αγγελιοφόρο και σε όλα τα δημόσια (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία) και δημοτικά μέσα. Τα όσα διαδραματίστηκαν, με την αστυνομική επέμβαση ξημερώματα στη «Χαλυβουργία Α.Ε.», φέρνουν στη μνήμη αλήστου μνήμης εικόνες και θέτουν τη χώρα μας εκτός του πολιτισμού, των ελευθεριών και των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τις αστυνομικές δυνάμεις από την «Χαλυβουργία Α.Ε.», να διατάξει την άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων απεργών, και να εγγυηθεί τη συνέχιση του διαλόγου με την παρουσία του υπουργού Εργασίας. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλες τις Ενώσεις και τους εργαζόμενους στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους απεργούς. 

Όλοι στο πλευρό των απεργών Της «Χαλυβουργίας Α.Ε.»

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Πηγή: thepressproject.gr

Οι χρυσαυγίτες είναι εχθροί των εργατών...

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στη Χαλυβουργία, οι Χρυσαυγίτες βγήκαν απ' τις τρύπες τους και φόρεσαν τη μάσκα του φίλου τάχα των εργατών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ισχυρίζονται μεταξύ άλλων: «Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματα των απεργών και των απολυμένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Καλεί την εργοδοσία να επιλύσει τα προβλήματα των εργαζομένων και την κυβέρνηση να πιέσει προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε το εργοστάσιο να ξεκινήσει πάλι να λειτουργεί και να παράγει. Οι Ελληνες εργάτες δεν καπελώνονται από κανένα κομματικό χώρο. Η λήψη οποιουδήποτε κατασταλτικού μέτρου εναντίον τους είναι απαράδεκτη και η όποια εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση θα βαραίνει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση». Είναι εξόφθαλμη η προσπάθεια να κοροϊδέψουν τους εργάτες, αλλά η δράση τους είναι πλέον γνωστή. Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο ξέρουν ότι στην κρίσιμη φάση που αναζητούσαν στήριξη από τους συναδέλφους τους στο Βελεστίνο, οι Χρυσαυγίτες, μαζί με την πλειοψηφία στο εκεί σωματείο, με τους τοπικούς παράγοντες της σημερινής συγκυβέρνησης και τα συνδικαλιστικά τους στελέχη, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη ριζώσει η απεργία στα εργοστάσια του Βόλου, διευκολύνοντας ανοιχτά την εργοδοσία και το κράτος της να χτυπήσουν συνολικά τους εργάτες της επιχείρισης, ανεξάρτητα από το εργοστάσιο στο οποίο εργάζονται. Τώρα, στον Ασπρόπυργο, παριστάνουν τους σύμμαχους των απεργών, τους οποίους μάλιστα διαχωρίζουν προκλητικά από κάθε μετανάστη εργάτη, για να καλλιεργήσουν ρατσιστικά αντανακλαστικά.

... μηχανισμός του αντιδραστικού συστήματος

Το ίδιο επικίνδυνη είναι και η αντίληψη του «έξω τα κόμματα από τους αγώνες», όπως προβοκατόρικα υπονοείται με τους ισχυρισμούς περί «καπελώματος». Η «Χρυσή Αυγή» είναι δύναμη αντιδραστική, ενάντια στους εργάτες και τα πραγματικά τους συμφέροντα. Οσο για την προσπάθεια ορισμένων Μέσων, όπως ο ΣΚΑΪ, να ταυτίσουν το ΚΚΕ με τη «Χρυσή Αυγή», λέγοντας ότι από κοινού στηρίζουν τους απεργούς, μόνο σαν καραμπινάτη προβοκάτσια μπορεί να εκληφθεί, δείχνοντας το ποιους πραγματικά υπηρετεί η δράση των Χρυσαυγιτών. Μηχανισμός του συστήματος είναι η «Χρυσή Αυγή», στρατευμένος στην ίδια αντεργατική αποστολή που υπηρετούν και τα αστικά ΜΜΕ, των εφοπλιστών και των άλλων μεγαλοεργοδοτών.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Άτιμη προπαγάνδα, βρώμικη και ανήθικη !

Ξεσπάθωσε χτες ξανά η άτιμη αστική προπαγάνδα για την υπεράσπιση του

«δικαιώματος στην εργασία»,

για το οποίο έγινε η γκανγκστερική ενέργεια από τον κρατικό μηχανισμό, Αστική Δικαιοσύνη και ΜΑΤ !

Ο πρωθυπουργός επίσης, οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης (να τους αναφέρουμε για να μην τους ξεχάσουμε ΠΟΤΕ - Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης), που είναι απροκάλυπτοι υπερασπιστές της κεφαλαιοκρατίας και εχθροί της εργατικής τάξης,

δήλωναν υπέρ του δικαιώματος της εργασίας !
(όπου "δικαίωμα της εργασίας", διάβαζε εργοδοτικά συμφέροντα)

Είναι όλοι αυτοί που χτύπησαν τους χαλυβουργούς για να μπουν στο εργοστάσιο οι διευθυντές και μια χούφτα απεργοσπάστες, μηχανισμός του εργοδότη, συμβάλλοντας στην επιδίωξή του να τσακίσει τους απεργούς.

Είναι όλοι αυτοί που η πολιτική τους τσακίζει το δικαίωμα στην εργασία, όταν χρηματοδοτεί επιχειρηματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τις μεταφέρουν στο εξωτερικό για να βγάλουν περισσότερα κέρδη.

Είναι όλοι αυτοί που με την πολιτική τους ενισχύουν την κερδοφορία των καπιταλιστών η οποία οδηγεί στην κρίση, στις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις φτάνοντας τους ανέργους στην Ελλάδα στο 1.500.000.

Πού πήγε εδώ η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία;
(αυτή η καραμέλα της προεκλογικής περιόδου;)


Πάει πολύ οι διαχειριστές της πολιτικής αύξησης των κερδών να μιλούν για δικαίωμα στη δουλειά.

Για τους καπιταλιστές νοιάζονται.
Και το χτύπημα έγινε για να σπάσουν τους απεργούς, δίνοντας στίγμα πως η κυβέρνηση προσφέρει στους επίδοξους επενδυτές ιδανικές συνθήκες ταξικής υποταγής τσακίζοντας τους εργατικούς αγώνες.

Να μην τους περάσει !

Αναδημοσιεύσεις παντού για να μην περάσει η άτιμη προπαγάνδα ενάντια στους χαλυβουργούς ν.6


«Το εργοστάσιο απεργεί. Οι χαλυβουργοί είναι στο πόστο τους στο μετερίζι του αγώνα»! Από τη φράση αυτή του Γιώργου Σιφωνιού, προέδρου του σωματείου εργαζομένων των χαλυβουργών, χαρακτηρίστηκε το χθεσινό, κυριολεκτικά μεγαλειώδες, συλλαλητήριο έξω από τη ΜΑΤοκρατούμενη πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». 
Στην πρώτη ανακοίνωσή του μετά την επίθεση το σωματείο των χαλυβουργών τόνιζε:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση της Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε όλα τα χατίρια στο Μάνεση, του έδωσε ό,τι ζήτησε, σήμερα τα χαράματα υλοποίησε μια ακόμα εντολή του. Με ολόκληρο στρατό, ΜΑΤ, χημικά, γκλομπς, καταδρομικά τζιπάκια, χτύπησε τους απεργούς χαλυβουργούς. Με τη συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ προσπάθησαν και έβαλαν στο εργοστάσιο τους διευθυντές και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει δημιουργήσει ο Μάνεσης.
Φαίνεται καθαρά ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση.
Είναι γελασμένοι αν με τέτοιες ενέργειες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που κρατάει εδώ και 9 μήνες.
Φάνηκε καθαρά ότι όλες αυτές τις μέρες που ο υπουργός εργασίας έδειχνε ότι πίεζε την εργοδοσία για να βρεθεί λύση, στην ουσία προετοίμαζαν την επίθεση με τα ΜΑΤ.
Ο υπουργός δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνει αναρμόδιος.
Οι μάσκες έπεσαν.
Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με ΜΑΤ, χημικά και γκλόμπς θα μας κάνουν σκλάβους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί αύριο όλους τους χαλυβουργούς σε Γενική Συνέλευση στις 11 π. μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι υπόθεση όλων των εργατών»