Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Άρχισε το ξεπούλημα των παραλιών, σε λίγο μπάνιο μόνον στην μπανιέρα

Πουλήθηκε το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο;

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξένη εταιρεία αγόρασε έκταση 15.000 στρεμμάτων γύρω από την ομορφότερη παραλία του κόσμου, του περίφημου «Ναυαγίου». 

Την αγοραπωλησία που είναι σε εξέλιξη επιβεβαιώνουν τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου. Η περιοχή για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έκταση η οποία σύμφωνα με την Εκκλησία ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και περιλαμβάνει την διάσημη παραλία του "Ναυαγίου".
 
Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στο ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως η εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά.
 
Η επίμαχη έκταση βρίσκεται περιμετρικά της περίφημης ακτής του Ναυαγίου και στις περιοχές Αναφωνήτρια, Μαριές και Βολίμες. Πληροφορίες από την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου αναφέρουν ότι έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκατ. ευρώ και ποσό 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης. Ωστόσο, η Υπηρεσία εκτίμησε ως διπλάσια την αντικειμενική αξία για το ακίνητο, δηλαδή στα 18 εκατ. ευρώ, καταβάλλοντας ποσό φόρου περίπου 520.000 Ευρώ.

 Πηγή