Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τριάντα οκτώ εκπρόσωποι της τάξης του κέρδους συνιστούν ΣΥΡΙΖΑ!

city

Του Τάκη Βαρελά

Μη φοβάστε! Έχουμε σχέδιο!

Το είπε άλλωστε και ο Τσίπρας την Πέμπτη στην Ομόνοια. Έτσι εξηγούνται όλα, αλλά βγήκαν όλα φόρα παρτίδα.

Μήνυμα σταθερότητας και καθησυχασμού έστειλε ο Γιώργος Σταθάκης στους εκπρόσωπους του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου, σε κλειστή συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 21/01/2015 στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε σωρεία ερωτήσεων, και κατέστησε σαφές στους συνομιλητές του, ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και ανατροπές που θα προκαλέσουν κλίμα ανασφάλειας και καχυποψίας. Για την ιστορία, αλλά και για την εξαγωγή άμεσων συμπερασμάτων, για ποιανών το συμφέρον τελικά δουλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην συνάντηση μετείχαν 38 εκπρόσωποι του τραπεζικού και του φαρμακευτικού κλάδου, της ναυτιλίας αλλά και της ενέργειας και κατά πληροφορίες, μετά το πέρας του γεύματος οι συνδαιτυμόνες μόνο που δεν πέταξαν από την χαρά τους.

Δεν παρέλειψε όμως, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια να τους ζητήσει συγγνώμη, γιατί στο παρελθόν έλεγαν και καμία κουβέντα παραπάνω, μιας και υπήρχαν «αποκλίνουσες» συμπεριφορές και απόψεις από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που πράγματι προκαλούσαν ανησυχία και ανασφάλεια στους Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και στις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Αυτές οι απόψεις, τους δήλωσε κατηγορηματικά, ανήκουν στο παρελθόν και τους διαβεβαίωσε ότι τώρα υπάρχει σύγκλιση θέσεων, με άξονα την σταθερότητα της οικονομίας.

Δεσμεύτηκαν οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ, μην τυχόν και «χαλάσει το προξενιό» στο παραπέντε!

1. Θα υπάρξει σταθερό φορολογικό σύστημα (πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών), καθώς και νέος αναπτυξιακός νόμος με έμφαση στην παραγωγή και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

2. Θα δημιουργηθεί ΚΕΠ μεγάλων επιχειρήσεων με στόχο να απλουστευθούν οι διαδικασίες για να μην χάνεται χρόνος και χρήμα.

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να φορολογήσει με 1% - 2% το τζίρο των εταιρειών. Τέτοιος σχεδιασμός δήλωσε ο κ. Σταθάκης, δεν υπάρχει.

Μάλιστα! Συναντήθηκαν στα «κρυφά» για να το μάθουν όλοι! Πρώτα από όλους να το μάθουν όλοι οι επιχειρηματίες.

Ας το μάθουν και από εμάς ο λαός και οι αριστεροί, με όρους ριζοσπαστικής αριστεράς λοιπόν.

Στα κρυφά συναντιόντουσαν οι κομμουνιστές και οι αριστεροί, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, δίνοντας τη ζωή τους για τα υπέρτατα ιδανικά της εθνικής κυριαρχίας και του σοσιαλισμού.

Στα κρυφά συναντιόντουσαν οι αριστεροί και οι κομμουνιστές την εποχή του άγριου και ανελέητου κυνηγητού των Μπελογιάννηδων και του Πλουμπίδιδων, τότε που το ΚΚΕ ήταν παράνομο, δίνοντας την μάχη για τη δημοκρατία, για να σταματήσουν οι εκτελέσεις και οι εξορίες για να έρθουν καλύτερες μέρες. Στα κρυφά και στα φανερά δεν συναντήθηκαν και δεν τα βρήκαν με το κεφάλαιο, ποτέ οι κομμουνιστές και οι αριστεροί. Η κολλεγιά του ΣΥΡΙΖΑ με την αστική τάξη δεν μπορεί να φέρνει την σφραγίδα ενός πραγματικού αριστερού στην κάλπη.
Αυτή η κολλεγιά του ΣΥΡΙΖΑ με το κεφάλαιο φέρνει θυμό σε κάθε έντιμο αγωνιστή, σε κάθε αριστερό.

Το ΚΚΕ γέννησε την αριστερά για τις ανάγκες του κινήματος για τον εκδημοκρατισμό της χώρας και συμπορεύεται μαζί της από καρδιάς, σε έναν αγώνα τιτάνιο, για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το ΚΚΕ και η αριστερά συναντιέται φανερά, στους μεγάλους ταξικούς αγώνες, στις πύλες των εργοστασίων και μόνο με τα παιδιά της και όχι με τα χορτάτα παιδιά της αστικής τάξης, στα Ελληνοαμερικανικά Επιμελητήρια, στα Ιδρύματα «Levy», στα Texas, Komo, City και άλλα ευαγή φροντιστήρια του καπιταλισμού.

Να γιατί αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ δεν πάνε μαζί! Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά!

Διαπιστευτήρια ως την τελευταία ώρα!

Σταθάκης

Ακόμα και την «ύστατη ώρα», ο ΣΥΡΙΖΑ -και ενώ όπως όλα δείχνουν έχει εξασφαλίσει τη νίκη στις εκλογές- δεν σταματά να δίνει εγγυήσεις και διαπιστευτήρια στην εγχώρια και ξένη πλουτοκρατία.

Είναι χαρακτηριστικά -αν και διόλου πρωτότυπα, πλέον- όσα είπε χτες ο Γιώργος Σταθάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο 1ο Ναυτιλιακό Φόρουμ της «Ναυτεμπορικής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γ. Σταθάκης, όταν ρωτήθηκε αν θ’ αλλάξει κάτι στο θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, απάντησε πως «δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί». Υπογράμμισε, δε, πως αν γίνουν αλλαγές, «αυτές θα προέλθουν ύστερα από διαβούλευση και χωρίς αιφνιδιασμούς» και πως «στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα η ναυτιλία θα είναι παρούσα, όπως ήταν πάντα». Τέλος, κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «όλα αυτά τα θέματα έχουν συζητηθεί κατά καιρούς, ατύπως, μεταξύ της ναυτιλιακής κοινότητας και εκπροσώπων του κόμματος».

Υπενθυμίζεται πως το περιοδικό «Time» το Μάη του ’13 επικαλούνταν δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει κανένα σκοπό να άρει τις φοροαπαλλαγές των αδιανέμητων κερδών ή να φορολογήσει τα κεφαλαιακά κέρδη των εφοπλιστών».

Χωρίς πολλές κουβέντες, δηλαδή, και στις 26 του Γενάρη οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν γενναίες φοροαπαλλαγές και προνόμια.

Στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ο Φ. Κουβέλης

ΔΗΜΑΡ


Tη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ για την απρόσκοπτη άσκηση της αστικής διαχείρισης έσπευσε να εκφράσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, με τις αποψινές δηλώσεις του. Διεκδίκησε μάλιστα μερίδιο της νίκης της Κουμουνδούρου, λέγοντας: «Χαιρετίζουμε την πολιτική αλλαγή, για την πραγματοποίηση της οποίας συμβάλαμε με τη στάση μας». Και πρόσθεσε:

«Η συμπαράταξη "Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά" θα στηρίξει και θα ενισχύσει την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, ώστε αυτή να προχωρήσει υπεύθυνα και αξιόπιστα, διατηρώντας σταθερά τη χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία».

Ο Φ. Κουβέλης χαρακτήρισε «ιδιαίτερα δυσμενές και δυσάρεστο» το αποτέλεσμα που κατέγραψε ο συνδυασμός του οποίου ηγήθηκε, ενώ σε μια προσπάθεια να το αιτιολογήσει, επικαλέστηκε τη σύντομη προεκλογική περίοδο και τα ασφυκτικά διλήμματα.

Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο για «αμοιβαία επωφελή λύση» για χρέος και λιτότητα

Αλέξης Τσίπρας

Διαβεβαιώσεις στην ΕΕ και το ντόπιο κεφάλαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί εντός του ευρωενωσιακού πλαισίου χωρίς ρήξεις και θα επιδιώξει μια κοινά συμφωνημένη και αμοιβαία επωφελή λύση για τη διευθέτηση του χρέους και τον τερματισμό της λιτότητας, που στερεί πόρους απ' την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, πρόσφερε χτες βράδυ ο Αλ. Τσίπρας.

Εμφάνισε την εναλλαγή στην αστική διαχείριση σαν δείγμα μιας Ευρώπης που τάχα αλλάζει, ενώ από τις δηλώσεις του στα Προπύλαια απουσίασε κάθε αναφορά στα μνημόνια, στους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους τους, πέραν της σκόπιμα γενικής και αόριστης ότι τα μνημόνια τα ακυρώνει η ετυμηγορία του λαού.

Ο Αλέξης Τσίπρας ερμήνευσε τη λαϊκή ψήφο σαν εντολή επανεκκίνησης της καπιταλιστικής οικονομίας με προσπάθεια υποταγής του λαού, κάνοντας λόγο για «εθνική αναγέννηση και αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής».

Ισχυρίστηκε ότι ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ και των ολιγαρχών, την ίδια στιγμή που έκλεινε το μάτι στο κεφάλαιο, λέγοντας «θέλω να διαβεβαιώσω ότι η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μια δίκαιη, αμοιβαία επωφελή και βιώσιμη λύση για να βγει η Ελλάδα απ' τον κύκλο υπερχρέωσης, για να επιστρέψει η Ευρώπη στη σταθερότητα, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή». Προσθέτοντας ότι «σ' αυτό το διάλογο η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις, με δικό της εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, τετραετές σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής χωρίς νέα ελλείμματα και χωρίς εξωπραγματικά πλεονάσματα, δικές της προτάσεις για τις επενδύσεις και την παραγωγική ανασυγκρότηση, για το χρέος».

Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για κυβέρνηση συνεργασίας και κυβερνητικές καρέκλες

Καμμένος


Τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για το «μοίρασμα» των υπουργείων.

«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχει «συμφωνία αρχών».

Ο Πάνος Καμμένος δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για τις υπουργικές θέσεις που θα αναλάβουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αναφέροντας ότι η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους ΑΝΕΛ θα δοθεί τουλάχιστον ένα υπουργείο, με επικρατέστερο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί το απόγευμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να ορκιστεί πρωθυπουργός.

Μέρκελ: Θα συνεργαστούμε με τη νέα ελληνική κυβέρνηση

Η Μέρκελ

Έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση δηλώνει η γερμανική κυβέρνηση, ενώ παράλληλα στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να τηρηθούν οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις που υπάρχουν.

«Είναι σημαντικό για εμάς, τα μέτρα της νέας κυβέρνησης να στοχεύουν στη συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, το οποίο σημαίνει ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν» δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ. Πρόσθεσε ότι στόχος της γερμανικής κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

"Θα στηρίζουμε την κυβέρνηση όποτε το χρειάζεται!" Σταύρος Θεοδωράκης

θεοδωράκης

Δυσφορία επειδή επιλέχθηκαν οι ΑΝΕΛ ως κυβερνητικοί εταίροι από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι θα στηρίζει κατά περίπτωση την κυβέρνηση.

«Ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές απόψεις στην Ελλάδα, εκπροσωπεί αντιευρωπαϊκές απόψεις», δήλωσε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε τι θα βγάλει αυτή η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Πάντως άφησε να εννοηθεί ότι το Ποτάμι θα στηρίζει την κυβέρνηση όποτε το χρειάζεται. Όπως είπε, θα εκτιμάμε τις προτάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση και θα απαντάμε ανάλογα «ναι» ή «όχι». Ερωτώμενος εάν υπάρχει περίπτωση να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή ψήφο ανοχής, απάντησε πως αυτά θα εξεταστούν μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Στις 7 το απόγευμα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αλέξης Τσίπρας: Η ορκωμοσία του πρωθυπουργού

ορκίστηκε ο νέος προθυπουργός

Ορκίστηκε πρωθυπουργός το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο δόθηκε πολιτικός όρκος. Πριν την ορκωμοσία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Σκοπευτήριο της Καισαριανής προκειμένου «να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να πει το παραμικρό πως πρόκειται για 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Μετά την -επί τροχάδην- συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το σχηματισμό κυβέρνησης, αναμένεται συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα αποφασίσει μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων αν θα δώσει ψήφο ανοχής στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.