Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Δανία: Αδίστακτη προώθηση της προσχεδιασμένης αντιλαϊκής επίθεσης από την «κόκκινη» κυβέρνηση


Ανησυχία και τρόμο προκάλεσαν στα λαϊκά στρώματα οι πρωτοχρονιάτικες δηλώσεις της πρωθυπουργού της αποκαλούμενης «κόκκινης κυβέρνησης» που στηρίζει και το κόμμα της «Κοκκινοπράσινης Συμμαχίας» (αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και εταίρου του στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς).
Μεταξύ άλλων, χωρίς πολλά προσχήματα, έκανε ξεκάθαρο ότι «οι εποχές των παχιών αγελάδων ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα σε περίοδο κρίσης πρέπει όλοι να συμβάλουμε για να μπορέσουν οι δανέζικες επιχειρήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες θέσεις εργασίας. Στη νέα χρονιά πρέπει να προχωρήσουμε με τόλμη όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα μας ανταγωνιστική και ελκτική για επενδύσεις.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεχάσουν κάθε σκέψη για μισθολογικές αυξήσεις. Έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για την κρίση και πρέπει με πνεύμα ομοψυχίας και εθνικής συναίνεσης να κοιτάξουμε το κοινό μας συμφέρον. Για μια Δανία πρωτοπόρα στην αειφόρο ανάπτυξη και τη δημιουργικότητα και τη γνώση. Θα δώσουμε προτεραιότητα στα πακέτα βοήθειας των τραπεζών και στις φοροελαφρύνσεις των επιχειρήσεων. Δεν έχουμε περιθώρια για επιμήκυνση του χρόνου επιδομάτων στους ανέργους».
Ακόμα στο μήνυμά της δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει για το πόσο περήφανη αισθάνεται για τους Δανούς στρατιώτες που μετέχουν στις ιμπεριαλιστικές αποστολές. «Και οι στρατιώτες όσο και οι Δανοί επιχειρηματίες που δρουν στο εξωτερικό επιτελούν ένα μοναδικό έργο». Την ώρα που η πρωθυπουργός έλεγε αυτά τα λόγια, ένας ακόμη Δανός στρατιώτης έχανε τη ζωή του στο Αφγανιστάν...