Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών



 
Ενσωματωμένη εικόνα 1


                                                 Δελτίο Τύπου της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών


Εμείς οι γυναίκες που συμμετέχουμε στην «Ένωση Αφρικανών Γυναικών» θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας και τον αποτροπιασμό μας για την ισοπέδωση του κέντρου, όπου στεγάζει τις δραστηριότητές της η Κοινότητα της Τανζανίας, την περασμένη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη και όσα ακολούθησαν στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα.
Η Κοινότητα της Τανζανίας αξιοποιεί το χώρο αυτό, χρόνια τώρα, στην περιοχή της Κυψέλης, στην προσπάθειά της να δώσει ευκαιρίες έκφρασης στα μέλη της και δυνατότητα επικοινωνίας με την ελληνική κοινωνία.
Οι επιθέσεις αυτού του τύπου – και άλλες πόσες μη καταγεγραμμένες - έρχονται να προστεθούν σε μια μακρά σειρά επιθέσεων, σε χώρους κοινωνικής δράσης, σε χώρους λατρείας προσφύγων και μεταναστών/ριων, σε ανύποπτους περαστικούς ή ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Εμείς οι γυναίκες της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών πιστεύουμε ότι οι επιθέσεις αυτές, αποτελούν φυσική συνέχεια των επιχειρήσεων «Σκούπα», καθώς και της ατιμωρησίας ανθρώπων που κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών/ριων.
Οι αφρικανικές κοινότητες πάντα προσπαθούσαν με τη δράση τους να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον, μαζί με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ενάντια στη φτώχεια, τον παραλογισμό ως μια ενιαία και δυναμική κοινότητα που διεκδικεί το δίκιο της.
Σε πείσμα όσων κόβουν τις γέφυρες, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την ειρηνική συνύπαρξη.
 
Δεν θέλουμε να νικήσει ο ρατσισμός.

Δεν θέλουμε να εξαφανιστεί κάθε ελπίδα.

Δεν θέλουμε να ξαναρχίσουμε από το μηδέν έναν αγώνα που θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει
.
 
Καλούμε κάθε αλληλέγγυο και αλληλέγγυα με τους αγώνες μας, να καταδικάσει την επίθεση εναντίον της Κοινότητας της Τανζανίας και να σταθεί στο πλευρό των μεταναστευτικών κοινοτήτων στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, των πογκρόμ και του φασιστικού μίσους.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ


Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία διεκδικούν δεδουλευμένα έξι μηνών



Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εισέβαλαν λίγο μετά τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ομάδα εργαζομένων κατάφερε να σπάσει την είσοδο του υπουργείου και να μπει στον προαύλιο χώρο. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνουν τόσο ισχυρά επεισόδια στο υπουργείο Άμυνας.Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κατακλύσει τη λεωφόρο Μεσογείων. Οι εργαζόμενοι φωνάζουν σε έξαλλη κατάσταση «Πεινάμε, δεν έχουμε να φάμε, δεν ακούμε τίποτα»!


Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στο Πεντάγωνο και με χρήση χημικών επιχείρησαν να καταστείλουν τους διαδηλωτές. Σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, τραυματισμοί και συλλήψεις. Η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε εντολή να εκκενώσει το κτίριο από τους διαδηλώτες και να συλληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Τις 150 έφτασαν οι προσαγωγές και οι διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, όπου συνάδελφοί τους πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος βγήκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο προαύλιο και ζήτησε με ντουντούκα να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι.

Σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ εργαζομένων και ΜΑΤ με ρήψη χημικών. Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

"Μη μισθολογικό κόστος" και άλλες μπούρδες




  Στην αρχή μάς πιπίλισαν το μυαλό με το "μη μισθολογικό κόστος" των επιχειρήσεων. Ανερμάτιστοι πολιτικάντηδες, φληναφούντες αναλυτές, παρλαπιπίζοντες δημοσιολόγοι και πομφολυγούντες δημοσιογραφίσκοι έχουν αποδυθεί εδώ και μια τριετία σε έναν υπέρ πάντων αγώνα να "ενημερώσουν" τους πολίτες για τις δυσμενείς επιπτώσεις (τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην οικονομία γενικότερα  αυτού του περίφημου "μη μισθολογικού κόστους".

  Αλήθεια, είχε ακούσει ποτέ κανείς από τους μεγαλύτερους να γίνεται παλιά λόγος για "μη μισθολογικό κόστος"; Όχι βέβαια! Ο συγκεκριμένος όρος αποτελεί ευφημιστική εφεύρεση (πώς λέμε το ξύδι "γλυκάδι", την Μαύρη Θάλασσα "Εύξεινο Πόντο" και τον ωκεανό που καταπίνει ολόκληρα νησιά "Ειρηνικό";) γι' αυτό που πάντοτε λεγόταν "εργοδοτικές εισφορές" και που πάντοτε αποτελούσε σαφώς μισθοδοτικό κόστος. Όσα βιβλία κι αν ανοίξετε, πουθενά δεν θα βρείτε να γίνεται λόγος για "μη μισθοδοτικό κόστος". Αλλά, πριν συνεχίσουμε και για να είμαστε σαφέστεροι, ας δούμε ένα παράδειγμα: