Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ


Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία διεκδικούν δεδουλευμένα έξι μηνών



Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εισέβαλαν λίγο μετά τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ομάδα εργαζομένων κατάφερε να σπάσει την είσοδο του υπουργείου και να μπει στον προαύλιο χώρο. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνουν τόσο ισχυρά επεισόδια στο υπουργείο Άμυνας.Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κατακλύσει τη λεωφόρο Μεσογείων. Οι εργαζόμενοι φωνάζουν σε έξαλλη κατάσταση «Πεινάμε, δεν έχουμε να φάμε, δεν ακούμε τίποτα»!


Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στο Πεντάγωνο και με χρήση χημικών επιχείρησαν να καταστείλουν τους διαδηλωτές. Σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, τραυματισμοί και συλλήψεις. Η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε εντολή να εκκενώσει το κτίριο από τους διαδηλώτες και να συλληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Τις 150 έφτασαν οι προσαγωγές και οι διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, όπου συνάδελφοί τους πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος βγήκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο προαύλιο και ζήτησε με ντουντούκα να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι.

Σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ εργαζομένων και ΜΑΤ με ρήψη χημικών. Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.


Από πλευράς ηγεσίας, ο υφυπουργός κ. Ελευσινιώτης δήλωσε ότι μόλις κατευνάσουν τα πνεύματα προτίθεται να συναντηθεί και να συζητήσει με αντιπροσωπεία εργαζομένων. Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι είχαν ραντεβού με την ηγεσία νωρίτερα, ωστόσο δεν έγιναν δεκτοί.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονταν από το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος συναντήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με τον υφυπουργό Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη.

Το σωματείο των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Τρίαινα» που ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, θέτει θέμα δεδουλευμένων, καθώς, όπως αναφέρει, από τους 1.100 εργαζόμενους, οι 160 είναι απλήρωτοι εδώ και τρία χρόνια και οι υπόλοιποι τους τελευταίους έξι μήνες, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η εκ περιτροπής εργασία.

«Οι εργαζόμενοι ζητούν δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κόντρα στο εξοντωτικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει η εργοδοσία, ενώ έχουν ζητήσει να υπάρξει σχέδιο από την κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα και "πάγωμα" της καταβολής δόσεων των στεγαστικών δανείων».

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων, στο ύψος του Πενταγώνου και στα δύο ρεύματα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στην εκ περιτροπής εργασία που έχει επιβάλει η εργοδοσία, ενώ διεκδικούν δεδουλευμένα έξι μηνών και τριών χρόνων για αρκετούς.






Δεν υπάρχουν σχόλια: