Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αναβλήθηκε η κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι

Αναβλήθηκε χθες η εκτέλεση της απόφασης της περιφέρειας για την κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά (ως αυθαιρέτου!)  πίσω από το Σταθμό του Μετρό, δίπλα στο Νομισματοκοπείο, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, έπειτα από συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν περίπου 70 Ρομά.  Αντίθετα δόθηκε προθεσμία 2 μηνών ώστε «Δήμος και Ρομά να συνεργαστούν προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση καθώς και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό».
Οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρισαν στις 14:00 μετά την συνάντηση εκπροσώπων τους με τον δήμαρχο, ο οποίος τους μετέφερε την απόφαση αναστολής κατεδάφισης των καταυλισμών τους.


Τα...νούμερα ψεύδονται. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

Από το εδώ και τώρα



Του Δημήτρη Μυ
Παρά τη συστηματική προσπάθεια συσκότισης που κατέβαλλαν τη τελευταία διετία τα νούμερα του εγχώριου πολιτικού και μιντιακού συστήματος, οι αριθμοί έχουν μια άμεση σχέση με την πραγματικότητα, η οποία όπως γνωρίζουμε είναι επίμονη. Ας ρίξουμε, λοιπόν μια ματιά στους αριθμούς και την πραγματικότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών (και όχι κανένα ....τυχάρπαστο Συριζαίο ή ακόμη χειρότερα κομμουνιστή οικονομολόγο) Χρήστο Σταϊκούρα:
Στο τέλος του 2009, ο εγχώριος τομέας, περιλαμβανομένης και της Τράπεζας της Ελλάδας είχε στην κατοχή του ομόλογα ονομαστικής αξίας 56,9 δισ. Ευρώ
Την ίδια εποχή οι ξένες τράπεζες και λοιποί εξωχώριοι φορείς κατείχαν ομόλογα αξίας… 145 δισ. ευρώ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ον: Αν τότε, γίνονταν το περιβόητο κούρεμα οι απώλειες θα ήταν συντριπτικά εις βάρος των ξένων συμφερόντων και όχι των ελληνικών.