Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου


Εφημερίδα "Ριζοσπάστης" - "Rizospastis" newspaper : ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αληθινή Ιστορία του λαού μας δεν είναι γραμμένη στα σχολικά βιβλία!

«Αγαπητέ μαθητή - μαθήτρια,
Κρατάς ένα γράμμα των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς εσένα, για την αλήθεια της Ιστορίας, που δεν τη γράφουν τα σχολικά βιβλία, ούτε τη λένε στις σχολικές γιορτές. Για την αλήθεια του λαού μας, που όταν λέγεται μισή είναι χειρότερη κι απ' τα ψέματα. Δε σου λέμε να πιστέψεις ό,τι διαβάσεις εδώ, χωρίς να το σκεφτείς και χωρίς να το ελέγξεις. Ρώτα, διάβασε βιβλία, σκέψου! Η αλήθεια είναι γραμμένη με αίμα απ' το λαό και μπορείς να τη βρεις. Ψάξε την.



Θα σου πούνε για το δικτάτορα Μεταξά, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα. Δε θα σου πούνε όμως πώς έγινε αυτός ο δικτάτορας πρωθυπουργός. Εκανε πραξικόπημα; Πώς επέβαλε τη δικτατορία του; Δε θα σου πούνε ότι ο Μεταξάς πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός απ' το ΚΚΕ), δηλαδή απ' το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Θ. Σοφούλη κι απ' το Λαϊκό Κόμμα του Παν. Τσαλδάρη. Θα σου κρύψουν ότι ο φασισμός είναι επιλογή του αστικού πολιτικού συστήματος, κάποιες φορές που το συμφέρει ή που δεν έχει άλλη επιλογή. 

Με παρόμοιο άλλωστε τρόπο ανέβηκε στην εξουσία κι ο "τρελός" ο Χίτλερ κι οι άλλοι φασίστες φίλοι τους σε άλλες χώρες (Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία κ.λπ.). Ο φασισμός γιγαντώθηκε στρατιωτικά χάρη στην ενίσχυση που απλόχερα του παρείχαν δεκάδες μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας και της Γαλλίας («Ford», «General Motors», IBM). 

«Ο ηρωικός ελληνικός στρατός στην Αλβανία κατατρόπωσε τους Ιταλούς», λένε στις γιορτές. Σωστά. Δε λένε όμως: Αυτός ο ηρωικός στρατός, όταν επιτέθηκαν οι Γερμανοί, νικήθηκε "από την υπεροπλία του αντιπάλου"; 'Η τον "πούλησαν" και τον παρέδωσαν χωρίς μάχη οι κυβερνήτες της χώρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Παπάγος κι οι άλλοι "αρχιστράτηγοι" του ελληνικού στρατού; 

"Οι Ελληνες αντιστάθηκαν ηρωικά στους Γερμανούς κατακτητές", λένε. Κι εδώ σου κρύβουν πάλι τη μισή αλήθεια. Αντιστάθηκαν οι Ελληνες ηρωικά. Πράγματι. Αντιστάθηκαν όμως "όλοι" οι Ελληνες; Ηταν "όλοι μαζί" τότε; 'Η ένα μέρος του αστικού πολιτικού κόσμου την κοπάνησε στο Κάιρο, μαζί με το θησαυροφυλάκιο της χώρας, στην "αγκαλιά" της Αγγλίας και προετοιμαζόταν για την επόμενη μέρα για να τσακίσει το ΕΑΜικό κίνημα και το λαό (βλ. Δεκέμβρης '44) κι ένα άλλο μέρος φόρεσε τη στολή των γερμανοτσολιάδων όπως τους έλεγαν κι υπηρετούσαν τα στρατεύματα κατοχής των Γερμανών; 

Δε θα σου πουν - και το κρύβουν - ότι ο λαός έμεινε μόνος του, με μοναδικό όπλο το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, τις οργανώσεις που τον υπεράσπισαν, που οργάνωσαν την αντίσταση, που πολέμησαν τον κατακτητή, που προστάτεψαν τη σοδειά του λαού, που απελευθέρωσαν τη μισή Ελλάδα πολύ πριν φύγουν οι Γερμανοί, που λειτούργησαν σχολεία, θέατρα και συσσίτια στις ελεύθερες περιοχές. Που οργάνωσαν ελεύθερες εκλογές.
Κανένας δε θα σου πει μέσα στη "γιορτή" ότι οι "εθνικιστές" του καθεστώτος Μεταξά παρέδωσαν τους φυλακισμένους κι εξόριστους κομμουνιστές στους κατακτητές, αντί να τους επιτρέψουν να πάνε στο μέτωπο για να πολεμήσουν, όπως ζητούσαν οι ίδιοι. Κι όταν ήρθε η κατοχή των Γερμανών, αυτοί οι ίδιοι πάλι "υπερεθνικόφρονες" φόρεσαν τις κουκούλες του χαφιέ για να καταδίδουν τον αγωνιζόμενο λαό. 

Θα σου μιλήσουν για τις "θυσίες των Ελλήνων" και για "το ΟΧΙ που είπε ο λαός". Αλλά θα ξεχάσουν να σου πούνε ότι το ΟΧΙ είναι υποχρέωση του λαού, όταν καταπιέζεται όπως σήμερα. Και θα συνεχίσουν να σε καλούν σήμερα να λες "ναι" στην πολιτική τους και να αποφεύγεις τους αγώνες και τις θυσίες. 

Τι να πρωτοσχολιάσεις...

Την ώρα που στη Λέρο οργανώνουν τους τρόπους δράσης για να μην πραγματοποιηθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει της ΔΟΥ του  νησιού, αναγκάζοντας έτσι τους κατοίκους της Λέρου (αλλά και της Πάτμου, των Λειψών και του Αγαθονησίου) να εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ της Κω(!), πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του Σαμαρά αναφέρουν την πρόθεση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, που θα συσπειρώσει την κεντροδεξιά σε μια νέα παράταξη, με πιθανά ονόματα το "Εθνικό Πατριωτικό Μέτωπο" ή "Κεντροδεξιός Πατριωτικός Συναγερμός". Τρομερή έμπνευση στην ονομασία...!
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν των αγωνιστών της μάχης του Ελ Αλαμέιν, ότι "με αυτήν την δύναμη ψυχής που έχει ο Έλληνας θα ξεπεράσει την οποιαδήποτε κρίση, έστω και αν, και πρέπει να το πούμε αυτό, υποφέρει τόσο πολύ". Αυτό που ΔΕΝ είπε ο πρόεδρος είναι αν με τη "δύναμη της ψυχής" μπορεί ο Έλληνας να τραφεί, να ζεσταθεί, να θεραπευθεί, να σπουδάσει... Αν νομίζει ότι γίνεται, τότε μάλλον θα μας περνάει για ινδουιστές γκουρού απ' το Θιβέτ.
Τέλος, ο Μιχαλολιάκος, είπε στην ομιλία του στο φεστιβάλ των 200 νεολαίων της χα, ότι "μπορεί τα χέρια τους να χαιρετάνε ναζιστικά (τους ξεφεύγει καμιά φορά και παραδέχονται την ιδεολογική τους προέλευση), αλλά είναι καθαρά γιατί κανείς δεν τους έχει κατηγορήσει ως κλέφτες". Κατ' αρχήν, το ότι κάποιος δεν τους έχει κατηγορήσει ως κλέφτες, δε σημαίνει και ότι δεν είναι. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα χέρια δεν βρωμίζουν μόνο απ΄την κλοπή, αλλά πολύ περισσότερο βρωμίζουν όταν λερωθούν με αίμα, από τις καθημερινές εγκληματικές πράξεις εναντίον συνανθρώπων, είτε αυτοί είναι μετανάστες, είτε αριστεροί, είτε αλλόθρησκοι...
Α, και το βράδυ έχουμε συναυλία στα πλαίσια της έκθεσης εικαστικών τεχνών με τίτλο "Ανθρωποι, Χρώμα και Σίδερο" που γίνεται για έκτη συνεχή χρονιά μέσα στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, με τη συμμετοχή των Bαγγέλη Κορακάκη, Βασίλη Λέκκα, Γιώργου Μεράντζα, Γιώργου Σαρρή, Γιάννη Λάρδη, Στέφανου Ψαραδάκου και Γρηγόρη Νικολόπουλου.