Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Κανένα κλάμα, μόνο οργάνωση της αντεπίθεσης


Λίγο πριν πιάσουν πάτο και οι τελευταίοι, ο αστικός Τύπος προσπαθεί να εμφανίσει φιλολαϊκό πρόσωπο.
Αυτοί που κλαίνε είναι οι ίδιοι που σε άλλες στήλες εξηγούν ότι είναι ακριβοί οι Ελληνες εργάτες. Πρόκειται για κροκόδειλους που κλαίνε τώρα που οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί.
Ειδικά για το συγκρότημα Λαμπράκη ισχύει της υποκρισίας το ανάγνωσμα. Αφού πρωταγωνίστησαν να γίνει ζούγκλα το εργασιακό τοπίο, τώρα δήθεν διαμαρτύρονται.
***
Αυτή η δημοσιογραφία είναι νύχι - κρέας με την εξουσία των μονοπωλίων.
Είναι αυτοί που παρουσιάζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις σα να 'ναι ένα φυσικό φαινόμενο που όλοι οφείλουμε να το δεχτούμε και την ίδια ώρα καταγράφουν για λόγους «αντικειμενικότητας» ότι ο κόσμος στενάζει.
Η πραγματικότητα που τους αναγκάζει να παίζουν σε δύο ταμπλό είναι απλή: Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει άλλο. Αυτό που θέλουν να προλάβουν είναι την απόφαση των ανθρώπων συνειδητά να μην πληρώσουν.
Γι' αυτό πλασάρουν σαν ευκαιρία τις δήθεν διευκολύνσεις της κυβέρνησης για όσους δεν έχουν να πληρώσουν ούτε καν το ελάχιστο των 100 ευρώ, κι αυτοί πλέον είναι πολλοί, πάρα πολλοί...
Νωπές οι αντιφάσεις: Αυτοί που καλούν την κυβέρνηση, δήθεν, να μην πειθαρχήσει στις αξιώσεις της τρόικας, είναι οι ίδιοι που αξιώνουν από τους εργάτες να πειθαρχήσουν στην αστική νομιμότητα. Το ενδιαφέρον τους για τα πάθη του λαού είναι κάλπικο.
***

Κανένας να μην ψαρώσει για τα χρέη στην εφορία και τις απειλές για κατασχέσεις, τουλάχιστον αυτοί που έχουν μόνο το μεροκάματό τους (και χωρίς τις ρυθμίσεις, αν βάζεις στο ταμείο έστω και 10 ευρώ ο λογαριασμός θεωρείται εξυπηρετούμενος και δεν ξεκινάει διαδικασία κατασχέσεων). Τα σχετικά ρεπορτάζ στοχεύουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο έτσι που να τρέχει στις εφορίες για να εισπράξει το κρατικό ταμείο άμεσα χρήμα. Υπάρχει κάποιος λόγος να ανταποκριθούμε σε κάτι τέτοιο όταν πλέον γνωρίζουμε ότι το κρατικό ταμείο μαζεύει χρήμα για να το διαθέσει σε πέντε έξι καπιταλιστές; Κανένας τέτοιος λόγος. Οι εργάτες δεν χρωστάνε, τους χρωστάνε.

***
Οταν ακούγαμε χτες το πρωί την Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ στον «Σκάι» να δηλώνει ότι τα καλέσματα ανυπακοής είναι καλέσματα σε ανομία και ως τούτου παράνομα, δεν είχαμε διαβάσει ακόμα τον Πρετεντέρη στα «Νέα» που έγραφε το ίδιο με τις ίδιες λέξεις. Οταν αργότερα διαβάσαμε και τον Μανδραβέλη στην «Καθημερινή» να διακηρύσσει ότι τους φασίστες τους δημιουργεί η αριστερή ανομία, έδεσε το γλυκό.
Δουλεύουν με καρμπόν κάθε μέρα, αυτό το ξέραμε. Οτι δεν κρατάνε τα προσχήματα το μαθαίνουμε κάθε μέρα. Επιβεβαιώνουν ότι το δημιούργημα της αστικής τάξης, η «Χρυσή Αυγή», δε στήθηκε γενικά ως μια εφεδρεία, αλλά για να είναι το χρήσιμο άλλοθι για να χτυπήσουν άμεσα το εργατικό κίνημα.
Απέναντι στην αστική διδασκαλία νομιμότητας, των παράνομων για τους εργάτες νόμων που τους δίνουν μισθούς εξαθλίωσης, τους αφαιρούν τη σύνταξη, τις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, τους στέλνουν στην ανεργία, στους νόμους που όταν δε βολεύουν τους αστούς τους παραβιάζουν οι ίδιοι, την παρανομία με τους νόμους των αστών των ίδιων των αστών όπως ο υπουργός Εργασίας που κατάργησε την εργοδοτική εισφορά σε ΟΕΚ - ΟΕΕ χωρίς να τη νομοθετήσει, έχουμε να αντιτάξουμε την οργάνωση της πάλης των εργατών που θα σαρώσει την εξουσία των μονοπωλίων και το πολιτικό προσωπικό της, μαζί και τη «Χρυσή Αυγή».
Τ' άλλα όλα είναι λόγια για να περνά από πίσω το χτύπημα των εργατών. Και σ' αυτό το χτύπημα δεν κεντρώνουν βέλη μόνο οι ακροδεξιοί αλλά και διάφοροι «ιζνογκούντ» που βρίσκουν εύκολη διέξοδο στο αντιφασιστικό μέτωπο, για να καλύψουν το γεγονός ότι κάνουν τα πάντα για να μη μετέχουν οι εργάτες στο αντιμονοπωλιακό μέτωπο.
Ασχετο: Την επόμενη φορά που κάποιος θα σου προσφέρει ένα «στικάκι» για εξυπηρέτηση, να θυμάσαι πως ακόμα κι ένα στικάκι μπορεί να 'ναι ένας χαφιές που σε ακολουθεί. Στις νέες τεχνολογίες υπάρχουν καταπληκτικά εργαλεία, αλλά μην ξεχνάς πως η ιδιοκτησία ανήκει στον αντίπαλο.

Και μετά σου λένε ότι περνάνε κρίση!!!


ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 2011
Μεγαλύτερα κέρδη για τις πιο ... κερδοφόρες!
Κατά 18,8% αύξησαν πέρσι τα κέρδη τους οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις
Νέα αύξηση κερδών παρουσίασαν οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας και το 2011, αποδεικνύοντας με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, που εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά οδηγούνται στην απόλυτη χρεοκοπία και ανέχεια, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, εξακολουθούν και συγκεντρώνουν κέρδη εκατομμυρίων και ισχύ, που προκύπτει μέσα από τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές τους.
Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της εταιρείας STATBANK, τα καθαρά κέρδη των 500 πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων αυξήθηκαν συνολικά κατά 18,8%, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που τα ποσοστά αύξησης των κερδών αφήνουν άφωνο τον καθένα, αφού μιλάμε για αύξηση κερδών που φτάνει ακόμα και το 4.398%!!! Πρόκειται για τη φαρμακευτική εταιρεία BRISTOL-MYERS, της οποίας τα κέρδη από 189,9 χιλιάδες ευρώ το 2010, εκτοξεύθηκαν πέρσι          στα 8,5 εκατ. ευρώ. (Ναι εκατομμύρια, καλά το διαβάσατε) 
Από τις «500» εμπορικές επιχειρήσεις 244 παρουσίασαν αύξηση κερδών ή μετατροπή των ζημιών του 2010 σε κέρδη το 2011. Αντιστοίχως οι 256 εμφάνισαν μείωση κερδών. Στο σύνολό τους οι «500» παρουσίασαν σημαντική αύξηση κερδοφορίας.
Σε ό,τι αφορά την κλαδική κατανομή των «500» κερδοφόρων εταιρειών, στο δείγμα συμπεριλαμβάνονται:
  • 90 επιχειρήσεις από τον τομέα τροφίμων.
  • 82 από τους τομείς φαρμάκων - καλλυντικών.
  • 31 από την ένδυση - υπόδηση.
  • 29 από χημικά - χρώματα.
  • 26 από τον κλάδο των αλυσίδων σούπερ - μάρκετ.
  • 23 από μεταφορικά μέσα και ανταλλακτικά.
  • 22 από υγιεινή - κλιματισμό.
  • 20 από τον κλάδο μηχανημάτων.
  • 18 από τον κλάδο της πληροφορικής.
  • 15 από το ηλεκτρολογικό υλικό.
  • 15 από μηχανές γραφείου.
  • 14 από το εμπόριο ποτών.
  • 13 από τον κλάδο μεταλλικών προϊόντων.
  • 12 από δομικά υλικά.
  • 12 από τους κλάδους έπιπλα - χαλιά - φωτιστικά.
  • 11 από τον τομέα πετρελαιοειδών.
  • 11 από επιστημονικά και ιατρικά μηχανήματα.
  • 11 από τις ηλεκτρικές συσκευές.
  • 4 από έντυπα - χαρτί.
  • 3 από εμπόριο τσιγάρων.
  • 2 από κινητή τηλεφωνία.
Στις πρώτες 20 θέσεις των πλέον κερδοφόρων εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας το 2011, βρέθηκαν οι επιχειρήσεις Jumbo, Α-Β Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, Μετρό, Μασούτης Διαμαντής σ/μ. Glaxo, Toyota, Novartis, Procter & Gamble, ΕΝΑ, Πέντε, Nokia, House Market, Πλαίσιο Computers, Bristol, Astra Zeneca, BP, Janssen, Ελαΐς Unilever και Ericsson.

(Σχόλιο: Πρέπει να αυξηθούν οι μέρες εργασίας, να κοπούν οι τριετείες, να μοιωθούν οι μισθοί και τα μεροκάματα, να γίνει λάστιχο το ωράριο για να μπορέσουν οι άμοιροι να επιβιώσουν. Άϊ σιχτίρ....πιά!!!)
Πηγή

τα σχόλια δικά μας

Μπορώ να πάω ήσυχος για ύπνο γιατί...

  1. απ' ότι φαίνεται θα πάρουμε σύντομα την επόμενη δόση
  2.  τα νέα μέτρα θα είναι τα τελευταία
  3. σε ένα χρόνο, όλα στην Ελλάδα θα είναι τέλεια
  4. μόλις πάρουμε την επόμενη δόση, θα απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ
  5. η επόμενη δόση θα αξιοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξόφληση οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, με συνέπεια...
  6. ... την αποκατάσταση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία
  7. και γενικότερα "τα χειρότερα πέρασαν"...
Δε μας χέζεις ρε Σαμαρά...