Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

 Βέβαιη και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την επένδυσή της στον ΟΛΠ η Κίνα



Βέβαιη ότι η επένδυση του μονοπωλίου της Cosco στον Πειραιά, δεν κινδυνεύει, εμφανίζεται η Κινεζική κυβέρνηση. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli είπε πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία σε ότι αφορά την εκπλήρωση της συμφωνίας για την παραχώρηση των δύο εμπορευματικών σταθμών στην Cosco για 35 χρόνια, παραπέμποντας σε δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα ότι θα σεβαστεί όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την κινεζική πλευρά.

Επιπλέον, ο Κινέζος πρέσβης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την κινεζική «συνεργασία» στο λιμάνι του Πειραιά και «καλωσορίζει» τις κινεζικές επιχειρήσεις «να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους» στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη συμμετοχή της Cosco, στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, ο Ζ. Xiaoli, παρέπεμψε το ερώτημα στην ελληνική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε τον κατάπλου στον Πειραιά τριών πολεμικών πλοίων, από 16 έως 20 Φλεβάρη. Ο στολίσκος ήταν σε αποστολή στον κόλπο του Αντεν, για την προστασία εμπορικών πλοίων σε ένα σημαντικό εμπορικό ναυτικό δίαυλο.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη η οποία γίνεται σε πάρα πολύ κατάλληλη στιγμή», τόνισε ο Κινέζος πρέσβης. Παράλληλα πρόσθεσε ότι με την άφιξη του στόλου θα υπάρξει σειρά εκδηλώσεων σε υψηλό επίπεδο, άλλα και ο εορτασμός της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, ενώ στις 18 Φλεβάρη δύο από τα τρία πλοία θα είναι ανοιχτά για το κοινό. Στο περιθώριο της παρουσίας των κινεζικών πλοίων στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί επίσης μια κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Ο Πάνος Καμμένος έβαλε τιμωρία τον Ζουράρι, για την απόπειρα πολιτικού όρκου



Ο νεοεκλεγείς βουλευτής, θα γράψει εκατό φορές τη φράση «Είμαι Ανεξάρτητος – Δεν ορκίζομαι χωρίς την άδεια του αφεντικού», στον πίνακα της αίθουσας συσκέψεων του κόμματος
Όταν οι υπόλοιποι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα βγαίνουν για διάλειμμα στο προαύλιο, ο Κώστας Ζουράρις, θα μένει μέσα. Αυτή είναι η τιμωρία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για την αταξία του βουλευτή του, να σηκωθεί για τον πολιτικό όρκο, κατά την ορκωμοσία της Βουλής.

Ο Πάνος Καμμένος, πάντως, έδειξε επιείκεια και «χάρισε» στον νεοεκλεγέντα βουλευτή τα 10 χτυπήματα με τον χάρακα, που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις ανυπακοής, από το καταστατικό του κόμματος.
Προφανώς, αναγνώρισε ως ελαφρυντικό ότι ο Κώστας Ζουράρις, μπορεί να παρασύρθηκε από τον όρο «Ανεξάρτητοι» στην ονομασία του κόμματος.
Πάντως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, θεώρησε την αταξία του Κώστα Ζουράρι, ιδιαίτερα σοβαρή, αφού θα μπορούσε να του δημιουργήσει προβλήματα στην επικείμενη συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ρίχνοντάς τον στα μάτια του Ρώσου Προέδρου, αφού θα τον έκανε να μοιάζει σαν κάτι τύπους που δεν μπορούν να επιβάλουν σιδερένια πειθαρχία στους υπηκόους τους. Και ως γνωστόν κάτι τέτοια δεν τα γουστάρει ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τέλος, με την ιδιότητα του υπουργού Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος προειδοποίησε ότι όποιος φαντάρος δεν συμμετέχει στον εκκλησιασμό, θα μπαίνει αγγαρεία στις τουαλέτες – ποινή που επιφυλάσσει και στον Κώστα Ζουράρι, σε περίπτωση που υποτροπιάσει και δοκιμάσει να πάρει ξανά κάποια «πρωτοβουλία».


Tου Νίκου Ζαχαριάδη
protagon.gr

Σακελλαρίδης, Λαπαβίτσας κατά δηλώσεων Βαρουφάκη, αναδίπλωση του τελευταίου.



Σε αναδίπλωση σχετικά με την αναφορά του ότι συμφωνεί με τα 2/3 του Μνημονίου προχώρησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν είπε κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι «δεν είναι το Μνημόνιο αυτή η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις. Το Μνημόνιο είναι αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. Κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις είναι καλές. Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο».

Είχαν προηγηθεί αποστασιοποιήσεις και διαφοροποιήσεις από την αρχική του τοποθέτηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης προέβη σε διευκρινιστική δήλωση ερωτώμενος για το θέμα (ΑΝΤ1), καθώς τόνισε ότι η αναφορά του υπουργού Οικονομικών έγινε για τις μεταρρυθμίσεις καθαυτές και όχι για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκαν, ενώ πρόσθεσε ότι «μεταρρυθμίσεις θα γίνουν με τρόπο που θα βοηθηθεί η ελληνική κοινωνία».

Αποστάσεις από τις αναφορές Βαρουφάκη έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος τόνισε (ρ/σ ΒΗΜΑ) ότι «εγώ ξέρω τι λέει το διακηρυγμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο οποίο κέρδισε τις εκλογές και τι λέει το κόμμα, οι άνθρωποι που συζητάω μέσα. Αυτό ξέρω. Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει παντελώς το Μνημόνιο και ό,τι αυτό σημαίνει». Ερωτώμενος εάν ο κ. Βαρουφάκης βρίσκεται εκτός γραμμής, απάντησε ότι «δεν είπα εγώ αυτό το πράγμα. Εγώ αξιολογώ τι συμβαίνει και τι λένε το πρόγραμμα και οι αποφάσεις». Πρόσθεσε, δε, ότι «εγώ ξέρω ότι το Μνημόνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και θα σταματήσει να ισχύει». Ο κ. Λαπαβίτσας επανέλαβε, μάλιστα, επιτακτικά ότι «θα πρέπει να υπάρξει βαθιά διαγραφή του χρέους».

Καθημερινή έντυπη έκδοση