Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

"Αριστερά" απ' το ΚΚΕ; ή με ποιούς να αρμενίσουμε "σύντροφοι";



Μεγάλη παραφιλολογία στις μέρες μας πάνω στις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο. Όλοι θέλουν να νουθετήσουν το ΚΚΕ ώστε να αποφύγει "λάθη" που θα στερήσουν τον λαό από την κατάληψη της εξουσίας, μιλάνε για "σκαλοπάτια""αριστερές κυβερνήσεις" που θα στρώσουν τον δρόμο της ανατροπής, συμμαχίες με αριστερά "κόμματα" που περίπου παλεύουν για κοινούς στόχους.

Ποιοι   είναι όμως αυτοί που τοποθετούνται "αριστερά" απ' το ΚΚΕ;

Θα αναδημοσιεύσουμε "αντιεπιστημονική μελέτη" που εκπόνησε τομονομελές επιτελείο του Φιλολαϊκού  με τίτλο "Σύντομο Εγχειρίδιο του Αριστερισμού στην Ελλάδα". Τα συμπεράσματα από αυτήν την "αντιεπιστημονική μελέτη" δικά σας!

(Μ’ αρέσει που έκανα λόγο για «Σύντομο» Εγχειρίδιο. Άμα είναι έτσι τα «σύντομα», ποια είναι τα εκτεταμένα);

Στους φίλους (όλου του φάσματος) που αδημονούν για την τυχή του αφιερώματος στον Αριστερισμό, το laiko stroma έρχεται να διαλύσει τους φόβους και ναδιασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Το «
Σύντομο Εγχειρίδιο του Αριστερισμού στην Ελλάδα» βρίσκεται «σε καλό δρόμο» (η σαφήνεια ήταν πάντα ένα από τα ατού του blog).

Επειδή όμως ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν αναγνώστες του Φιλολαϊκού blog,κρεμασμένοι κυριολεκτικά από τις οθόνες, μερόνυχτα ολόκληρα, δίνουμε στη δημοσιότητα το απόρρητο, μέχρι σήμερα σχεδιάγραμμα του «Εγχειριδίου», που αποτυπώνει τη σειρά, τη δομή, των αναρτήσεων που θα ακολουθήσουν.

Μέρος 1ο. Εισαγωγή-«Αριστερόμετρο»
Το μέρος αυτό περιλαμβάνει μία εισαγωγική τοποθέτηση, γενικές πληροφορίες για τον αριστερό οπορτουνισμό, έναν πίνακα που ταξινομεί τις διάφορες οργανώσεις, καθώς και το περίφημο «Αριστερόμετρο», ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα αντιεπιστημονικής αποτύπωσης πάνω σε νοητό χάρακα της απάντησης στο προαιώνιο όσο και «απάλευτο» ερώτημα: «Ποιός είναι πιο αριστερός τέλος πάντων;;;». Στις προτάσεις φίλων του Φιλολαϊκού blog για «Ουγκανόμετρο», «Σεξιστόμετρο», «Φλωρόμετρο» και άλλα παρόμοια, το laiko stroma αντέταξε σθεναρό «ΟΧΙ».

Μέρος 2ο. Οι Μεγάλοι (και σίγουροι)
Αναλυτική παρουσίαση των μαζικότερων (τρόπος του λέγειν) οργανώσεων του αριστερού οπορτουνισμού στη χώρα μας. Περιλαμβάνονται: ιστορικά στοιχεία,βασικές ιδεολογικές θέσεις, δομή-λειτουργία, πολιτικές θέσεις και δράση στο σήμερα,στάση απέναντι στο ΚΚΕ, επιφανείς εκπρόσωποι, χώροι παρεμβάσεων, συνθήματα, σύντομα συμπεράσματα κλπ
Αριθμός οργανώσεων: 5-8

Μέρος 3ο. Οι Μικροί (μου πόνοι)
Συντομότερη παρουσίαση των υπολοίπων οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των «γραφικών», των «σφραγίδων» κλπ
Αριθμός οργανώσεων: 15-20

Μέρος 4ο. Επίλογος-Συμπεράσματα («Ζουμί»)
Τα τελικά συμπεράσματα και οι θέσεις του Φιλολαϊκού blog για το πολυσχιδές και χαώδες μόρφωμα του ποικιλόμορφου αριστερισμού στη χώρα μας.

Φυσικά τυχόν προτάσεις των φίλων του Φιλολαϊκού blog, σχετικά με το πόνημα αυτό, είναι καλοδεχούμενες τόσο μέσω του e-mail filolaiko@yahoo.com, όσο και με σχολιασμό στην παρούσα ανάρτηση.

Αυτό που μένει ανοιχτό προς το παρόν είναι η χρονική κατανομή των μερών, δηλαδή αν θα δημοσιευτούν και τα τέσσερα μονομιάς ή αν θα υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις αναρτήσεις έτσι ώστε να επιμηκυνθεί και ο σχετικός «τζέρτζελος»(αποθέωση, γιούχα κλπ).

Σε κάθε περίπτωση παραμείνετε σε εγρήγορση καθώς το μονομελές επιτελείο του Φιλολαϊκού blog εργάζεται πυρετωδώς για την υλοποίηση αυτού του πονήματος, προσπαθώντας να ξεκλέψει λίγο χρόνο από τις υπόλοιπες του δραστηριότητες ως φυσικό πρόσωπο.






Η κατάσταση

Η χώρα βρίσκεται εδώ και μήνες στον αστερισμό του Μνημονίου.
Τρίχες.
Η χώρα βρίσκεται από αμνημονεύτων ετών στον αστερισμό της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ, πολιτικής που εντείνεται και επιταχύνεται από το μνημόνιο, δηλαδή στον αστερισμό του καπιταλισμού, και μάλιστα αυτού που πεθαίνει (άντε να δούμε) και επιχειρεί να μας πάρει μαζί του. Τα μέτρα που παίρνονται είναι πιο έντονα και συμπυκνωμένα με τάση ξεπατώματος ότι ψιλοκατάκτησης είχε ακόμα μείνει όρθια. Γι’ αυτό χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση για την αντίσταση και την συνεπαγόμενη γενική αντεπίθεση για να δούμε άσπρη μέρα. Στον αστερισμό του «μνημονίου», λοιπόν;
Από τον Αστερισμό στον Αριστερισμό
Ωστόσο, σε μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό, υπάρχουν κάποιες μικρές νησίδες, κουκίδες στον πολιτικό χάρτη της χώρας που όλοι έχουμε πέσει πάνω, κάποια στιγμή, στα φοιτητικά ή τα ύστερα χρόνια μας. Κάποιες ιερογλυφικές συντομογραφίες με τρία ή περισσότερα γράμματα, ολότελα άγνωστες και περιβαλλόμενες από πέπλο μυστικισμού, κάποια ευφάνταστα συνθήματα σε μισογκρεμισμένους τοίχους με μυστηριώδεις υπογραφές. Όλοι μας έχουμε συναντήσει ανθρώπους με τζίβες και γωνιώδη γένια, λεπτεπίλεπτες κοπελίτσες τυλιγμένες σε μωβ υφάσματα, οπαδούς τηςReggae και του Ska, που χαρακτήριζαν τους Deep Purple και τους Iron Maiden«κνίτικα» συγκροτήματα.
Δεν είναι αναρχικοί (μάλλον, συνήθως, λογικά, εεε… δεν ξέρω).
Ποιοί είναι όμως;
Είναι οι «Α-ΡΙ-ΣΤΕ-ΡΙ-ΣΤΕΣ».
Υπάρχουν εύλογες ερωτήσεις για αυτούς:
Γιατί είναι τόσοι πολλοί;
  Πότε αρχίνισε ο πρώτος;
   Από πού ξεφύτρωσε η Ανταρσύα;
Γιατί υπάρχουν δύο «μουλού» και σε τι διαφέρουν;
 Τι σόι φρούτο είναι τα ΕΑΑΚ;
  Άρης ήταν πράγματι «κομμουνισταράς»;
Τι είναι οι «συνιστώσες» του Σύριζα;
    Γιατί μαλώνουν και μεταξύ τους;
 Είναι τρεις μαζί με τον κούκο ή χωρίς αυτόν;
   Πόσο «Πασόκοι» είναι τελικά;
 Πότε θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ;
  Πότε θα κάνει ξαστεριά;
Αυτά και άλλα ερωτήματα (φλέγοντα) που βασανίζουν τους αναγνώστες και εν γένει το ρημάδι το γίγνεσθαι θα επιχειρήσει να απαντήσει το Φιλολαϊκό blog, με σεβασμό στον Έλληνα καταναλωτή και γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.

Και γιατί ρε laiko stroma το κάνεις αυτό; Τι σου φταίξαμε εμείς οι αριστεριστές;