Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

«Αριστερά» ΜΑΤ, γκλομπς και χημικά !

Όλα αυτά, χθες το πρωί, στον Βόλο.
Διαβάστε την σχετική Ανακοίνωση – Καταγγελία της ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ.

«Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ακριβώς κατά τα πρότυπα της προηγούμενης κυβέρνησης έστειλε τα ΜΑΤ σε προγραμματισμένη διαδήλωση με εντολή να αποκλείσει την κινητοποίηση, να απαγορεύσει τη διέλευσή της σε συγκεκριμένους δρόμους και με τη χρήση χημικών να χτυπήσει τους συγκεντρωμένους. Η συγκυβέρνηση συνεχίζει πιστά την εφαρμογή του σχεδίου «νόμος και τάξη» της προηγούμενης κυβέρνησης με την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Καταγγέλλουμε το δήμαρχο Μπέο, που πίσω από τα ΜΑΤ της συγκυβέρνησης έβαλε ιδιωτική εταιρεία security, με σκοπό να αποκλείσει το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ και να αντιμετωπίσει τη σημερινή συγκέντρωση. Η ενέργεια αυτή έρχεται σαν συνέχεια της βαθιά αντεργατικής και αντιλαϊκής στάσης της δημοτικής αρχής που στηρίχτηκε από τη ΝΔ.

Από κοινού η συγκυβέρνηση με τα ΜΑΤ και ο δήμαρχος με την ιδιωτική εταιρεία security, με το σημερινό σχεδιασμό που υλοποίησαν, τη χρήση χημικών σε συγκέντρωση και τον αποκλεισμό ενός δημοτικού κτιρίου, θέλησαν να διασφαλίσουν τη συνέχιση της επιχειρηματικής δράσης της ΔΕΥΑΜΒ, τη συνέχιση της λειτουργίας της με ανταποδοτικά κριτήρια, για να συνεχίσει να χαρατσώνει τις λαϊκές οικογένειες του Βόλου.

Το σχέδιο «νόμος και τάξη» πάει μαζί με τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να ακυρώσει με την πάλη του τον αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν το κράτος και η Τοπική Διοίκηση».

«Μασάζ» για να συνηθίζουμε στην ιδέα!




Προχτές το βράδυ, η σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη, κα Παναρίτη, αποκάλυψε πως στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τέθηκε θέμα παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις για δύο μήνες, καθώς επίσης και πρόταση για αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης στα 69 χρόνια. Η ίδια η κα Παναρίτη αρκέστηκε στη διατύπωση πρότασης για κατάργηση των «πρόωρων» συντάξεων (αυτές δηλαδή που δίνονται στις μάνες μετά από 25 χρόνια ένσημα για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους). 
Καθώς έγινε σάλος με το θέμα, άρχισαν οι διαψεύσεις - επιβεβαιώσεις. Από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών διαδόθηκε πληροφορία που επιβεβαίωνε τις δηλώσεις Παναρίτη, διευκρινίζοντας, όμως, ότι ο υπουργός, που ήταν παρών στη συζήτηση με την τρόικα, διαφώνησε μαζί τους. 
Παράλληλα, όμως, από το περιβάλλον της κας Παναρίτη στέλνονταν στα δημοσιογραφικά γραφεία διευκρίνιση ότι οι αναφορές της συμβούλου του υπουργού δεν αφορούσαν τις τωρινές διαπραγματεύσεις αλλά αυτές του 2010! 
Δεν πρόκειται για πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ τους αλλά για κλασική περίπτωση «μασάζ». Η κα Παναρίτη, ως «λαγός», δημοσιοποίησε το θέμα, ο υπουργός εμφανίστηκε αντιστασιακός, η κα Παναρίτη το «μάζεψε» αλλά η δουλειά είχε ήδη γίνει: Οι εργαζόμενοι συνηθίζουν στην ιδέα ότι και η παύση πληρωμών είναι στο πρόγραμμα και οι περικοπές στις συντάξεις είναι στο πρόγραμμα και η δουλειά ως το θάνατο είναι στο πρόγραμμα

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ