Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Δώρα τέλος σε Δημόσιο και συνταξιούχους



Όπως διαβάσαμε στο euro2day.gr, σήμανε  το τέλος δώρων και εποχικών επιδομάτων ανεργίας, μέτρο που θα πλήξει χιλιάδες νοικοκυριά. Συμμετέχοντας στο παιχνίδι των εντυπώσεων,  ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εμφανίζουν τάχα  διαφωνίες στα μέτρα που είχαν προαποφασίσει πριν τις τελευταίες εκλογές.
Το κείμενο από το euro2day.gr παρατίθεται ατόφιο με τα σχόλια αναγνωστών.

-----------------------------------------------------------------------


της Έλενας Λάσκαρη
Δημοσιεύθηκε: 07:43 - 30/08/12

Το τέλος των δώρων για τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και την πλήρη κατάργηση των υπολοίπων του 13ου και του 14ου μισθού στο δημόσιο περιλαμβάνει το βασικό σενάριο του οικονομικού επιτελείου για το πακέτο των μέτρων, προτάσεις που συναντούν ισχυρές ενστάσεις από την πλευρά τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ.

Οι διαφωνίες καταγράφηκαν σε σύσκεψη που συνεχιζόταν μέχρι τα μεσάνυχτα χθες στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του Γ. Στουρνάρα και στην οποία μετείχαν από το ΠΑΣΟΚ οι Φ. Σαχινίδης, Γ. Κουτρουμάνης, Χ. Πρωτόπαπας και Π. Κουκουλόπουλος και από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο Δ. Χατζησωκράτης. 

Οι παρεμβάσεις σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα οδηγούν σε ένα επιμέρους πακέτο μέτρων 4,8 δισ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται τελικά και η κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας που λαμβάνουν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται εποχικά στον κλάδο του τουρισμού, αλλά και τους οικοδόμους, οι οποίοι λαμβάνουν σήμερα εποχικό επίδομα ανεργίας. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο:

Νωρίς το θυμήθηκαν...!

Γράφει το tvxs.gr

"Στη νοτιοανατολική ακτή της Λουιζιάνα έφτασε ο τυφώνας Ισαάκ, πλήττοντας τις παράκτιες περιοχές με ακραία καιρικά φαινόμενα, ισχυρούς ανέμους και επικίνδυνη καταιγίδα, που προκαλεί μεγάλα κύματα κατά μήκος των βόρειων ακτών του Κόλπου του Μεξικού. Ο τυφώνας κατευθύνεται προς τη Νέα Ορλεάνη, η οποία πριν από ακριβώς επτά χρόνια είχε πληγεί από το καταστροφικό πέρασμα της Κατρίνα.
Τώρα η Νέα Ορλεάνη έχει ένα νέο όπλο για την καταπολέμηση του τυφώνα Ισαάκ, ένα παγκόσμιας κλάσης αντιπλημμυρικό σύστημα που κόστισε 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια."

και ακολουθεί η εξύμνηση του εν λόγω έργου... 



"Για πρώτη φορά, το πρωί της Τρίτης, το Μηχανικό του Αμερικανικού Στρατού, μετακίνησε τη γιγαντιαία πόρτα στη θέση που πρέπει να είναι σε περίπτωση εκτεταμένης πλημμύρας, στο άνω άκρο της λίμνης Μπόργκιν, κλείνοντας και αποκλείοντας από τα νερά, μια περιοχή μήκους 3,2 χιλιομέτρων και ύψους 7,9 μέτρων. 
Για τη Νέα Ορλεάνη το σύστημα αυτό που είναι γνωστό ως «Το Μεγάλο Τείχος» (The Great Wall), αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας και προστασίας, των περιοχών με χαμηλό υψόμετρο, από ένα παλιρροϊκό κύμα που θα έρθει με εξαιρετική ισχύ, από τον Κόλπο του Μεξικού. 
Το φράγμα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο, και αποτελείται από ένα δίκτυο γιγαντιαίων αντλιών, μήκους 563 χιλιομέτρων, από δίκτυο ύδρο-συλλεκτών και πέτρινων εμποδίων ,που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν τους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης. 
«Για τους κατοίκους της πόλης, υπάρχει μια μεγάλη αίσθηση ασφαλείας που το σύστημα είναι τώρα στη θέση του», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης. Μίτς Λάντριου. 
Το αναβαθμισμένο αντιπλημμυρικό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει 73 πύλες σε πέντε περιοχές, έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την πόλη από τυφώνες κατηγορίας τρία (3). Αυτό ήταν το επίπεδο ισχύος του τυφώνα Κατρίνα, που στις 29 Αυγούστου του 2005, έστειλε ένα παλιρροιακό κύμα που πλημμύρισε το 80% της Νέας Ορλεάνης, σκοτώνοντας 1.500 άτομα και προκαλώντας ζημιές 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
«Τα νέα αναχώματα είναι ένας σημαντικός παράγοντας βιωσιμότητας της Νέας Ορλεάνης μετά την Κατρίνα», δήλωσε ο Τζόν Μπάρι, συγγραφέας του «Rising Tide», της ιστορίας για τη μεγάλη πλημμύρα του Μισισιπή το 1927. «Κανείς δεν θα είχε την αυτοπεποίθηση να επενδύσει χρήματα ή να ζήσει σε αυτή την πόλη, χωρίς το νέο σύστημα», πρόσθεσε."


Και αμέσως μου έρχεται στο μυαλό μέρος του βιβλίου του Ν. Μπογιόπουλου "Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε", όπου εκτός των άλλων έγραφε:
"Στις 29 Αυγούστου του 2005 ο τυφώνας "Κατρίνα" χτυπούσε την "ανοχύρωτη" αμερικανική πόλη της Νέας Ορλεάνης (...) Ήταν η μανία της φύσης που προκάλεσε την καταστροφή; Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες που ρωτήθηκαν από την Washington Post, ήταν η ελαττωματική κατασκευή των φραγμάτων , και όχι η αφύσικη ορμή του τυφώνα "Κατρίνα", η αιτία που πλημμύρισε η Νέα Ορλεάνη (...) Ήταν το φυσικό αποτέλεσμα μιας καταστροφικής πολιτικής, στα πλαίσια του δολοφονικού καπιταλιστικού συστήματος. Η τύχη της Νέας Ορλεάνης ήταν προδιαγεγραμμένη (...) Ο Μπους στο άκουσμα της τραγωδίας ισχυρίστηκε πως "δεν μπορούσε κανένας να προβλέψει την υπερχείληση των φραγμάτων" (...) Οι "ψεύτες άρχοντες" ήξεραν, φυσικά, τα πάντα.