Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η πραγματική κατάθεση Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ


Φως άπλετο, εκτυφλωτικό, έριξε στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, έδωσε την παρακάτω σπαραχτική κατάθεση: 



«Νιώθω προδομένος και πληγωμένος. Παγιδευμένος στη μέση μιας καλά ενορχηστρωμένης επίθεσης που έχει στόχο να βάλλει μέσω εμού το ΠΑΣΟΚ, την πολιτική σταθερότητα, την Ελλάδα, γιατί ΕΓΩ είμαι το ΠΑΣΟΚ, ο ογκόλιθος της πολιτικής σταθερότητας. Εγώ είμαι η Ελλάδα.




Αλληλεγγύη στους απεργούς του «ΝΟΒΟΤΕΛ»


Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» που σήμερα διανύουν την 19η μέρα απεργίας απαιτώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας χωρίς καμία μείωση στους μισθούς τους, που έχουν επιβάλει στον κλάδο (15% μείωση οι ξενοδόχοι και η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ & λοιποί, στην κλαδική Ομοσπονδία.

Στην μάχη μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Ολύμπικ Ρουαγιάλ» που προχωρούν σε 48ωρη απεργία από εχθές Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη με το ίδιο αίτημα.

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» απέστειλε η Συνομοσπονδία Εργαζομένων του Νεπάλ (CONEP) η οποία και απαιτεί από την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.


Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών του ξενοδοχείου «ΝΟΒΟΤΕΛ», που σήμερα συμπληρώνουν 19 μέρες απεργίας, υιοθέτησαν οι Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τοπογράφων του ΕΜΠ, Μαθηματικού, Νοσηλευτικής και Νομικής του Πανεπιστημίου Αθήνας, μετά από πρόταση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Στο ψήφισμα σημειώνεται πως εκφράζουν την αλληλεγγύη τους «στο δίκαιο απεργιακό αγώνα που δίνουν οι εργάτες του ξενοδοχείου "ΝΟΒΟΤΕΛ" για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα, μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο τους και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Η εργοδοσία του "ΝΟΒΟΤΕΛ" ήταν από τις πρώτες που εφάρμοσε την κατάπτυστη σύμβαση που προβλέπει μείωση των μισθών κατά 15%. Η απαίτηση της εργοδοσίας για μισθούς πείνας θα βρει απέναντί της ενωμένους τους εργάτες, αλλά και τους αυριανούςεργαζόμενους, εμάς τους φοιτητές και σπουδαστές.

Η αλύγιστη στάση αυτών των εργατών, η συνέχιση του αγώνα, παρά τις απειλές της εργοδοσίας και με όλα τα έξοδα για τη συντήρηση των οικογενειών τους να "τρέχουν", δίνει σε εμάς τους φοιτητές το παράδειγμα αλλά και το θάρρος για τη συνέχιση των αγώνων μας στο πλάι της εργατικής τάξης. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του "ΝΟΒΟΤΕΛ". Οργάνωση και αγώνας ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα. Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς μειώσεις μισθών»!

Οι δώδεκα της Μέρκελ (καλεσμένοι στο τσιμπούσι, φυσικά)

Μιλώντας για ντόπιους που πλουτίζουν και σε συνάρτηση με το παρακάτω  η φροϋλάιν Μέρκελ ήρθε και είδε όλη την επιχειρηματική αφρόκρεμα της χώρας ... Συμμετείχε φυσικά και ο Πολ Τόμσεν, απεσταλμένος του ΔΝΤ στην Αθήνα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ (Task Force) και ο αρμόδιος για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ.

Οι δώδεκα "προσκεκλημένοι" ήταν οι εξής:

  1. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος,
  2. ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μαϊλλης,
  3. οι τραπεζίτες Γιώργος Ζανιάς (Εθνική) και Νίκος Νανόπουλος (Eurobank),
  4. o διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ,
  5. ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός,
  6. ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος,
  7. ο Νίκος Φρουζής πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακευτικών επιχειρήσεων,
  8. ο διευθύνων σύμβουλος της Boss στην Ελλάδα Bairon Herzberg,
  9. ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas Πάνος Ξυνής,
  10. ο διευθύνων σύμβουλος της Hochtief Hellas Joahim Kochling και
  11. ο επικεφαλής του Zeus Capital Στέλιος Ζαβός.

Και μερικοί ψάχνουνε ακόμα να βρούνε τον εχθρό!!!


Αν ο μοναχικός ιδιώτης- καταναλωτής είναι το πρότυπο του καπιταλισμού, ο συλλογικός παραγωγός- πολίτης είναι ο ήρωας της σοσιαλιστικής δημοκρατίας του αύριο

Μπράβο ρε Διονύση!

Ο Διονύσης Τσακνής απέδειξε για ακόμη μία φορά τη σταθερότητα των απόψεών του. Στη συνέντευξη που έδωσε στο tvxs δε μάσησε τα λόγια του, τα είπε χύμα και τσουβαλάτα. Είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που παραμένουν πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά τους, χωρίς να αμφιταλαντεύεται σε "μήπως" και "αν".

*Αποσπάσματα από τη συνέντευξη




"Εκείνο που χρειάζεται, είναι μία πλήρης ανατροπή της συγκεκριμένης πολιτικής, η οποία, όμως, δεν θα έρθει από τους υπάρχοντες. Δεν θα έρθει από την τρόικα εσωτερικού.
Θα έρθει, φυσικά, μέσα από μία συνολική ανατροπή και από μία άρνηση αυτού του συστήματος, το οποίο γεννά αυτά τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός μας."

"Δηλαδή, ναι, το μνημόνιο, οι επαχθείς όροι και οι συμβάσεις που ακολουθούν τα μνημόνια που υπογράφονται, είναι προφανώς ένας κοινός τόπος που μπορεί να συγκεντρώσει την αντίδραση.
Το μνημόνιο όμως, έφερε την κρίση; Ή η κρίση έφερε το μνημόνιο; Απαντάω θετικά, στο δεύτερο. Η κρίση λοιπόν, μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα στο πλαίσιο του ίδιου του συστήματος που την δημιούργησε; Για μένα η απάντηση είναι ξεκάθαρα αρνητική."



"Δηλαδή, το είναι βαριά η φουστανέλα του τσολιά, για να παραφράσω, δεν είναι ένα σύνθημα το οποίο μπορεί να εκφράσει το πολιτικό αίτημα, σήμερα, στην Ελλάδα.
Με όρους μαγκιάς δεν θα τελεσφορήσει ένας αγώνας. Με όρους πολιτικής, στη σωστή της βάση, με τελικό στόχο την αμφισβήτηση του ίδιου του συστήματος. Έτσι μόνο μπορούμε να προχωρήσουμε."

"Με φοβίζουν ξέρετε, πολύ οι φοβισμένοι άνθρωποι. Περισσότερο και από τον φόβο, με φοβίζει ο φοβισμένος ( όπως λέμε με τον Ο. Ιωάννου σ’ ένα παλιότερο τραγούδι μας). Αυτό που παρατηρώ, επίσης, και το οποίο είναι κομβικό, είναι ότι προσπαθεί να εκτονωθεί ένα πράγμα σε ανώδυνα μονοπάτια και να χαθεί η ουσία της αμφισβήτησης."

"Η Χρυσή Αυγή δεν απαντά στη βία του συστήματος, είναι παιδί του συστήματος και δεν αμφισβητεί τον αστικό τρόπο οργάνωσης μιας κοινωνίας. Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του αστικού τρόπου οργάνωσης μιας κοινωνίας, στην πιο ακραία της έκφανση. Η Χρυσή Αυγή δεν αντιδρά, δεν έχει στόχο την ανατροπή του συστήματος. Έχει στόχο την εδραίωση του συστήματος με άλλους όρους. Είναι, ουσιαστικά, το μακρύ χέρι του συστήματος.
Κι αν σήμερα, κάνει αυτές τις καραγκιοζίστικες παρουσίες στη βουλή, δεν σημαίνει ότι αμφισβητεί το κεφάλαιο, ότι αμφισβητεί την κυριαρχία του. Και αύριο θα την δούμε, όχι να δέρνει αλλοδαπούς, αλλά να δέρνει απεργούς! Θα την δούμε να δέρνει ανθρώπους που δίνουν δουλειά σε μετανάστες. Θα την δούμε να δείχνει με το δάχτυλο ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές. Θα την δούμε να στοχοποιεί ανθρώπους και αγωνιστές."

Επίσημο ρατσιστικό έγγραφο του αίσχους


Απίστευτο, τώρα τα βαλαν και με τα βρέφη! Μετά τους απεργούς, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους αστέγους, τους φτωχούς γενικά, βρέθηκε ο νέος "εχθρός" του φασιστικού (παρα)Κράτους. Τα νήπια από άλλες χώρες! Η "ναζιστική συμμορία της κυβέρνησης" κατ' εντολή των "μακελάρηδων χρυσών αυγών", έστειλε ένα προκλητικότατο και κατάπτυστο ρατσιστικό έγγραφο, με το οποίο ζητάνε να μάθουν τον αριθμό των αλλοδαπών παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς! Ότι έκαναν οι σκατοναζί του Χίτλερ, όταν πήραν την εξουσία στη Γερμανία! Μας κυβερνάν τα SS και επίσημα. Θα μπαίνουν τα κτήνη στους σταθμούς και θα διώχνουν, ή θα κακοποιούν βρέφη; Μη φάτε, έχουμε γλάρο. Ένα θα πω: πάρτε το κωλόχαρτο και βάλτε το στο στόμα του Σαμαρά. Μην τολμήσετε να πειράξετε μικρά παιδιά, καθάρματα. Ηρώδηδες. Αυτό, δε σας περάσει με τίποτα.

Φυσικά η πρόκληση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η απάντηση ήταν αρνητική. Η δημοτική παράταξη Πολίτες εν δράσει του δήμου Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού απέστειλαν σχετική επιστολή απάντηση στο νέο ρατσιστικό παραλήρημα που έχει και τη σφραγίδα του κράτους:

Σαν σε «σκυλιά»!


Μέχρι τώρα ξέραμε για μια Ελλάδα που την κατάντησαν στο σημείο ο λαός της να βιώνει τη ζωή με... ενέχυρο.
Στο πλαίσιο αυτό, μπροστά στο κύμα εκποίησης των τιμαλφών των λαϊκών νοικοκυριών, στον τυφώνα της ίδρυσης ενεχυροδανειστηρίων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια
- ξεφυτρώνουν εκεί ακριβώς που τα μικρομάγαζα βάζουν «λουκέτα» -
η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έφτανε πέρσι ως... αντίδοτο στα φέιγ βολάν των τυμβωρύχων με τα οποία καλούν τους ανθρώπους να τους παραδίδουν από τις χρυσές βέρες μέχρι... τα χρυσά τους δόντια,
να εκδίδει ανακοινώσεις
για το πώς ο λαός θα πρέπει πρώτα να... ζυγίζει τα χρυσαφικά και τα ασημικά του σπιτιού, πριν τα ξεπουλήσει στους σαράφηδες!

Εκτοτε, έχει σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη... πρόοδος.
Απόδειξη ως προς τούτο είναι η διακήρυξη των υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας για τη «Νέα Υγειονομική Διάταξη» που διέπει τη διακίνηση ειδών διατροφής και τους «Νέους Κανόνες Διακίνησης/Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών».
Ανάμεσα στις άλλες διατάξεις περιλαμβάνεται και η ακόλουθη:

18 Οκτώβρη. Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσουν μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, να παραλύσει η χώρα.



ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Οκτώβρη
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
Εσύ παράγεις τον πλούτο, σε σένα πρέπει να επιστρέψει!

Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.

Να νεκρώσουν τα πάντα!
Να σταματήσουν μηχανές, να κλείσουν μαγαζιά, να παραλύσει η χώρα.
Να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία!

Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, όλοι και όλες στην απεργία.

Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!

Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται στην ουσία ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα για όλους τους τομείς. Ορίζουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
Μην κάθεσαι σκυφτός! Μη μένεις αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται. Μην παραμυθιάζεσαι από τους εκμεταλλευτές και το συνάφι τους. Μη σκορπάς τις ελπίδες σου σε δυνάμεις που σε αντιμετωπίζουν ως εκλογική πελατεία για τις επόμενες εκλογές.

Εσύ έχεις τη δύναμη! Να ξεθαρρέψεις! Να μπεις στη μάχη πιο αποφασιστικά.
Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά! Εσύ παράγεις τον πλούτο.

Στην οργάνωση κι αντεπίθεση της τάξης μας έλα κι εσύ, που έως τώρα δεν έχεις απεργήσει. Να συμβάλλεις κι εσύ, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να δώσει απάντηση, να τους τραντάξει. Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε 13 ώρες χωρίς δικαιώματα, για 400 ευρώ. Να μη δεχτούμε την ανεργία ως φυσικό φαινόμενο.

Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ - ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτήρια των κεφαλαιοκρατών και τα κέρδη των δανειστών

Να πετάξουμε τις ξένες σημαίες. Να μην παρασυρθεί κανένας εργάτης από την όξυνση των ανταγωνισμών. Η επίσκεψη της Μέρκελ πραγματοποιήθηκε για να προωθηθούν και να στηριχτούν τα συμφέροντα των Γερμανών καπιταλιστών, αλλά και τα συμφέροντα όλου του κεφαλαίου στην ΕΕ και στην Ελλάδα έναντι των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Όλοι αυτοί είναι ενωμένοι απέναντι στην εργατική τάξη γιατί γνωρίζουν ότι από την εκμετάλλευση, τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, θησαυρίζουν.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Κανένας να μην ξεγελαστεί! Τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, ούτε είναι για το καλό της χώρας μας. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημόσια ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών βρίσκεται στην άλλη όχθη, στα τεράστια κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας, των μονοπολιακών ομίλων.

Δεν υπάρχει εθνικό συμφέρον, εθνικοί στόχοι και εθνικές θυσίες. Η Ελλάδα ως χώρα είναι μία, αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα! Τα νέα βάρβαρα μέτρα, όπως και τα προηγούμενα, δεν είναι άσχημα για όλους. Τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεργοδότες τα αναζητούσαν χρόνια και είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των μέτρων που μας εξαθλιώνουν. Αυτοί έφεραν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις για να στηρίξουν την κερδοφορία τους. Αυτούς υπηρετεί η νέα κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αρπαχτικά αυτά δεν είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και όχι μια χούφτα παράσιτα που τον κλέβουν.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Οι απαιτήσεις των εργοδοτών φανερώνουν τι σημαίνει η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε. Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωμα, για να μπορούν να γεμίζουν με τον ιδρώτα μας τα θησαυροφυλάκια τους στην Ελβετία. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους, με παράλληλη ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν με απόλυση όσους ξεζουμίζουν.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ
Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.

Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι πανίσχυροι.
Εμείς είμαστε πιο πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει.
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Με καθημερινή δράση και συζήτηση μέσα στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές να οργανώσουμε σχεδιασμένα την επιτυχία της απεργίας. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Βρίσκονται απέναντι. Αποτελούν μια οργανωμένη γραφειοκρατία με στενούς δεσμούς με την εργοδοσία και το κράτος. Απαιτείται γραμμή πάλης που θα συγκρούεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που σέρνει συνεχώς στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου τους εργαζόμενους. Να δυναμώσουμε τα σωματεία, να γίνουν κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη και στην τάξη τους. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση. Ο λαός πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά, μαχητικά, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να ξεπεράσει την τρομοκρατία. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ
Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε
να καταργήσουμε νόμους κι αφεντικά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.