Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» Επιστολή με προτάσεις για την επαναλειτουργία του εργοστασίου


Την ενεχείρισε στον Ν. Μάνεση και σε τρεις υπουργούς

Το Σωματείο Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», μετά τη Γενική Συνέλευση του περασμένου Σαββάτου, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας, με επιστολή του προς της διεύθυνση της «Χαλυβουργίας Ελλάδος ΑΕ» την οποία κοινοποιεί προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον υπουργό Εργασίας, επιδιώκει την άμεση εξεύρεση λύσης, ώστε να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και σημειώνει τα εξής:
«Το Σωματείο μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο για τη βάναυση επίθεση αστυνομικών δυνάμεων καταστολής και ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς χαλυβουργούς, που μεθοδεύτηκε από την εταιρεία σας και την κυβέρνηση, με τη χρησιμοποίηση και του απεργοσπαστικού μηχανισμού των διευθυντικών στελεχών σας, καθώς και την απαράδεκτη σύλληψη έξι απεργών με την ψευδή και αστεία κατηγορία ότι στις 4.50 τα χαράματα παρεμπόδιζαν δήθεν με τη βία ανύπαρκτους εργαζόμενους που δήθεν ήθελαν να εισέλθουν στο εργοστάσια για δουλειά.
Στην πραγματικότητα, σήμερα το εργοστάσιο του Ασπροπύργου τελεί υπό κατάληψη από τις αστυνομικές δυνάμεις, η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε ελάχιστους απεργοσπάστες που η εταιρεία σας υποδεικνύει και απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους εργαζόμενους και στα μέλη της διοίκησης του Σωματείου μας.
Σας ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι η Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου μας, που συγκλήθηκε και πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με το Καταστατικό του Σωματείου μας και το νόμο, στις 21-7-2012, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, αποφάσισε, έπειτα από μυστική ψηφοφορία, με συντριπτική πλειοψηφία, 164 υπέρ και 5 κατά: Να συνεχιστούν οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις 28-5-2012 και άρχισαν από την 17.00 της 29-5-2012 μετά από νόμιμη και εμπρόθεσμη ειδοποίηση της εταιρείας σας, με αιτήματα την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας και το σεβασμό των όρων των οικείων συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Να προστεθεί στα πιο πάνω αιτήματα των απεργιακών κινητοποιήσεών μας και το αίτημα του άμεσου τερματισμού της κατάληψης του εργοστασίου και της πύλης του από τις αστυνομικές δυνάμεις και η άμεση απομάκρυνσή τους.
Συνεπώς, είναι προφανές ότι η απεργία μας συνεχίζεται νόμιμα και όλα τα μέλη του Σωματείου μας συμμετέχουν σε νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση.
Επισημαίνουν το γεγονός ότι τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας σας έδιωξαν από το χώρο του εργοστασίου τους εργαζόμενους - απεργούς, που το Σωματείο μας έχει ορίσει ως προσωπικό ασφαλείας, και σας έχει γνωστοποιήσει και τους απαγόρευσαν να ασκούν τις εργασίες τους ως προσωπικού ασφαλείας. Κατόπιν τούτου σας δηλώνουμε ότι η εταιρεία σας αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη και καμία ευθύνη δεν φέρει το Σωματείο και τα μέλη του προσωπικού ασφαλείας που έχει ορίσει.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για το γεγονός ότι η εταιρεία σας από κοινού με τις αστυνομικές αρχές που έχουν καταλάβει το εργοστάσιο απαγορεύουν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας να εισέλθουν στα γραφεία του Σωματείου, που βρίσκονται στο χώρο του εργοστασίου, όπως συνέβη στις 21-7-2012 οπότε απαγορεύτηκε η είσοδος του Γ. Γραμματέα του ΔΣ του Σωματείου να εισέλθει στα γραφεία του για να πάρει διάφορα έγγραφα του ΔΣ που φυλάσσονται εκεί. Σας καθιστούμε επομένως υπεύθυνους για κάθε απώλεια εγγράφων και την πρόκληση οποιασδήποτε βλάβης ή ζημιάς, δεδομένου μάλιστα ότι στα γραφεία του Σωματείου υπάρχουν και ευπαθή τρόφιμα που προορίζονται για τους απεργούς μας. Σας ΚΑΛΟΥΜΕ να σταματήσετε άμεσα την παράνομη αυτή απαγόρευση πρόσβασης των μελών του ΔΣ στα γραφεία του Σωματείου μας. Σε αντίθετη περίπτωση σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.
Τέλος, για ακόμη μια φορά σας ΚΑΛΟΥΜΕ να εγκαταλείψετε την αδιάλλακτη και αυταρχική στάση σας και να ορίσετε εσείς χρόνο και τόπο συνάντησης μεταξύ της διοίκησης του Σωματείου και των εκπροσώπων της εταιρείας σας, για την εξεύρεση λύσης. Το Σωματείο μας έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να δώσουν αμοιβαία αποδεκτή λύση, εφόσον η εταιρεία σας επιδείξει την ελάχιστη καλόπιστη διάθεση, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφαιρούν κάθε πρόσχημα που χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα».

1 σχόλιο:

sosat είπε...

Έλενα Καταβάτη: H "ανεξάρτητη" αρχηγός των απεργοσπαστών της Χαλυβουργιας
http://tasosnastos.blogspot.gr/2012/07/h.html

ΑYΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ" κ. ΚΟΥΤΑΒΑΚΗ ,
ΠΙΣΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΟΚΑΝΑΛΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΙ...
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ...
ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.
ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ , ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ, ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ , ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ, ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ...
ΩΣ ΠΟΤΕ???